Dortmund bi na ljeto mogao ostati bez još jedne zvijezde: 3 velikana sa ostrva se bore za potpis Jude

Borussija Dortmund trenutno u svojim redovima ima nekoliko zvijezda i velikih igrača, a već tokom ljeta bi mogla ostati bez nekoliko.


Erling Haaland je trenutno prvo ime u timu sa Signal Iduna Parka i gotovo je sigurno da će Norvežanin na kraju sezone da dres Borussije zamjeni nekim drugim. 

Popularni Milioneri su nekako uspjeli da zadrže 21-godišnjeg napadača, ali teško da će to uspjeti na kraju sezone. Velikani motre na jednog od najboljih napadača današnjice i biće na velikim mukama Haaland koga izabrati za nastavak blistave karijere.



Svi u klubu su svjesni toga da će ga izgubiti, ali sada se pojavljuje još jedan velika briga za upravu i trenera Marca Rosea. Naime, prema navodima njemačkih medija čak 3 velikana iz najjače lige na svijetu su itekako zainteresovani za sjajnog veznjaka Judu Bellinghama. 

Chelsea, Liverpool i Manchester United su velikani koji će veliku borbu voditi za vrhunskog 18-godišnjeg Engleza. Navodno je Liverpool u najboljoj poziciji da dovede pravo otkrovljenje unazad 2 sezone. Redsima je potreban veznjak otkako je otišao Georgino Wijnaldum, a Klopp će učiniti sve da doće do buduće velike zvijezde.



United je već tokom ljeta potrošio ozbiljan novac na Jadona Sancha, igrača Dortmunda, a postoje velike šanse da opet razbije kasu ako Bellingham izrazi želu da bi nastavio karijeru na Old Traffordu. Jude je karijeru započeo u Birminghamu, ali je prošle godine stigao u Dortmun gdje se pokazao kao veliko pojačanje.

Ove sezone je već odigrao 11 utakmica i pri tome postigao 2 gola i ima 5 asistencija, a trenutno prema Transfermarktu je procjenjen na 70 miliona eura.

Ako Jude nastavi sa sjajnim partijama do kraja sezone vrlo lako je moguće da nakon Haalanda ostanu bez još jedne velike zvijezde tokom ljeta.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.