Perez odlučan da napravi nove Galacticose: Nakon Mbappea nova akvizicija se nalazi na Etihadu

Real Madrid nakon totalne dominacije i osvojene 3 Lige prvaka za redom malo je posustao i nije više toliko dominantan kao prije.


Međutim, Florentino Perez prvi čovjek Kraljevskog kluba želi opet da stvori tim koga će se svi plašiti u Europi i da opet krene dominirati. 

Neki novi Galacticosi su na vidiku jer je na ljeto Perez najavio da kreće po Kylian Mbappea i Erling Haalanda, a koliko je to realno ostaje da sačekamo ljeto i vidimo šta će lukavi Perez na kraju dovesti u Madrid. Prema navodima španskih medija to svakako neće biti jedina 2 igrača oko kojih će se otimati, a navodno se pojavilo još jedno ime i to ne bilo kakvo.



Carlo Ancelotti je bacio oko na sjajnog Ferran Torresa igrača Manchester Cityja. Sjajne partije na Final Fouru UEFA Lige nacija sa reprezentacijom Španije samo su dodatno natjerale Ancelottija da obrati pažnju na sjajnog univerzalca. 

U timu Pepa Guardiole igra "lažnu devetku", a primana mu je pozicija na desnom krilu dok adekvatno može odgovoriti zadatku i uz lijevu aut liniju. Real želi da iskoristi to što 21-godišnji Španac nije glavni igrač u timu, a pored toga neke utakmice počinje sa klupe.



Real bi mu garantovao prvu postavu to je sigurno dok bi u nekom doglednom periodu, ako bi pristao da dođe na Santiago Bernabeu, mogao postati udarna igla kluba iz glavnog grada Španije. Dolazak Španca i Mbappea polako bi se moglo pričati o novim Galacticosima koji bi pet dominirali Europom.

Ferran je prema Transfermarktu trenutno procjenjen na 50 miliona eura, a sigurno za Pereza to ne bi trebalo predstavljati neki problem.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.