Bayern koristi trenutnu situaciju i pazari u Barci: Na spisku 4 zvijezde među kojima i nasljednik Neuera

Bayern ne prestaje da dominira Bundesligom i kako su krenuli još dugo će da traje ta njihova dominacija.


Unazad nekoliko godina kupuju najbolje igrače od rivala čime ih oslabe i tako im šanse, da se bore za titulu u prvenstvu, svedu na minimum. 

Prema navodiam Sporta, Bavarski gigant je spreman u sledećem prelaznom roku da malo promjeni politiku. Svjesni situacije u kojoj se nalazi Barcelona, spremni su da pokušaju probrati neke igrače i dovesti ih na Allianz Arenu.



Teška finansijska situacija u kojoj se Barcelona trenutno nalazi tjera Bayern da krene po neke igrače koji bi itekako mogli pomoći ekipi Julian Nagelsmanna. Tokom ljeta su ostali bez legende Lionel Messija i Antoina Griezmanna, a sada bi mogli ostati bez još nekih zvijezda. 

Tokom ljeta nisu mnogo trošili i sada su spremni bukvalno da opustoše Barcu. Isti izvor navodi da su zainteresovani čak za 4 igrača među kojima se nalazi i nasljednik Manuel Neuera. Marc Andre Ter Stegen je oduvijek bio želja Bayerna, a sada kada se bliži oproštaj Neuera želja za njegovim dovođenjem postaje sve veća i veća.



Sergino Dest je drugi na spisku, a on je bio želja uprave Bayerna još dok je bek igrao za Ajax, ali je tada Barca bila konkrentnija i došla do sjajnog Amerikanca. Još jedno ime na spisku je bivši igrač Ajaxa, Frenkie de Jong. Takođe je i on bio želja prije nego što je otišao na Nou Camp, a sada Nagelsmann smatra da bi bio idealna pokretačka snaga u veznom redu. 

Kao najkomplikovanije, a možda najzvučnije ime jeste mladi Pedri igrač kog bi svaki trener želio u svom timu.

Isti izvor navodi da je blizu toga da produži vjernost Barceloni, ali ako se to kojim slučajem ne desi, Bayern je spreman dovesti u Munchen.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.