Mourinho predao upravi 2 zahtjeva za zimu: Zvijezda Bundeslige i Solskjaerov otpisani bek blizu Rima

Dolazak Jose Mourinha na klupu Rome doveli su do toga da se navijači napokon mogu nadati boljim danima i rezultatima, pa čak i borbi za Scudetto.


Novi trener je posložio kockice i već se vide ozbiljni rezultati na početku nove sezone gdje se trenutno nalaze na 4. mjestu u Seriji A sa 5 pobjeda i 2 poraza.

Iako imaju odličan start, Posebni smatra da bi na zimu trebao ojačati još 2 pozicije i da bi tako postao još konkurentniji u borbi za Scudetto. Najzvučnije pojačanje tokom ljeta bio je Tammy Abraham za koga je Vučica izdvojila 40 miliona eura, a on se već čini kao odlično pojačanje.



Sa željom da bude još konkurentniji i drži korak za Napolije, Milanom i Interom, ekipama koje su trenutno ispred na tabeli, Mourinho je upravi predao spisak od 2 imena koja želi da mu se dovedu. Navodno je riječ o zvijezdi Bundeslige,  tačnije Borussiji Monchengladbah, i otpisanom desnom beku Manchester Uniteda. 

Corriere dello Sport navodi da je riječ o Denis Zakariji i Diogo Dalotu po koje će Roma krenuti na zimu. Posebni smatra da je prioritet potpisivanje desnog beka jer je veoma tanak na toj poziciji, a Dalot se čini primamljiv jer nije u planovima Solskjaera i to želi Roma da iskoristi.



Vučica bi 22-godišnjem Portugalcu ponudila startnu postavu što sigurno i Dalot želi. Što se tiče Zakarije njemu ugovor ističe 2022. godine i želja mu je da napusti Njemačku. Roma želi već na zimu da plati određeni iznos kako bi prije konkurencije stigla do njega i ne bi morali čekati kraj sezone da dođu do sjajno 24-godišnjeg Švajcarca. 

Mourinho zna koje su mu pozicije neophodne da bi napravio odličan rezultat i upravo u tom smjeru slaže kockice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.