Nasljednik Insignea pronađen u Torinu: Kod Allegrija grije klupu, a u Napoliju bi trebao postati zvijezda

Novi trener Napolija Luciano Spalletti bi se mogao naći u velikim problemima tokom nerednog prelaznog roka.


Naime, uprava i najbolji igrač tima Lorenzo Insigne nikako da se dogovore oko novog ugovora i velike šanse su da će sjajni 30-godišnji Italijan napustiti Diego Armando Maradona stadion.

Zadnji predlog novog ugovora koji mu je uprava stavila na sto Insigne je odbio, a sa tim je krenula potraga za njegovim nasljednikom. Spalletti je već pronašao igrača koji mu se jako sviđa i koji će zamjeniti Insignea ako on na kraju napusti klub.



Naime prema navodima TodoFichajesua, Spalletti je zainteresovan da, podno Vezuva, dovede sjajnog igrača Juventusa, a riječ je o Federicu Bernardeschiju. Odlazak Insignea bi 27-godišnjem Italijanu mogao promjeniti tok karijere u potpunosti. 

Bernardeschi je imao ponudu da napusti Torino tokom ljeta, ali se on ipak odlučio da ostane u klubu i da se bori mjesto u prvoj postavi. Ipak, pod palicom Massimiliana Allegrija Italijan više vremena provodi na klupi nego na terenu, pa se može reći da je napravio veliku grešku što nije otišao kada je imao priliku.



Spalletti je spreman dovesti sjajno univerzalno krilo i od igrača koji grije klupu napraviti veliku zvijezdu koja bi se nešto pitala u Napoliju. Bivši igrač Fiorentine ima ugovor do kraja sezone pa bi Napoli mogao doći do pojačanja potpuno besplatno, što je veoma bitno u ovoj finansijskoj krizi. 

Isti izvor navodi da je Napoli spreman ponuditi ugovor vrijedan samo 2,5 miliona eura po sezoni, što je manje za 4 miliona od onoga što trenutno zarađuje i to bi moglo stvoriti probleme oko dogovora.

Juventus nema ništa protiv da pusti osvajača Europskog prvenstva 2020. godine sa Italjom, ali pravo je pitanje da li će igrač pristati na toliko smanjenje plate.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.