Milan sprema pakleno ljeto: Za Zlatanovog nasljednika se izdvaja veliki novac - Na spisku 4 zvijezde

Stefano Pioli je napokon počeo razmišljati da mu je potreban novi napadač, neko ko je mlađi i ko će na adekvatan način zamjeniti vremešne Zlatana Ibrahimovića i Olivier Girouda.


Zlanatan ima 40 , dok Giroud 35 godina i sigurno da ni jedan ni drugi ne mogu sami iznjeti cijelu sezonu boreći se na više frontova istovremeno. 

Prema navodima Calciomercata, uprava Rossonera planira pakleno ljeto i spremna veliki novac uložiti za novog napadača. Pietro Pellegri je stigao na pozajmicu iz Monaca, ali sa tim su rješili brige tokom samo ove sezone, a stalne povrede mladog 20-godišnjeg špica teško da će uvjeriti upravu da ga otkupe.



Ibrahimović ima velikih problema sa povredama zadnje vrijeme i teško da će moći puno pomoći svom timu tokom ove sezone. Pioli eksperimentiše sa Ante Rebićem na mjestu centrafora ove sezone, ali novi špic je prijeko potreban. Isti izvor navodi da Rossoneri planiraju razbiti kasu za novog napadača, a na spisku se nalaze 4 zaista sjajna imena.

Prvi na spisku jeste Jonathan David napadač Lillea koji je novu sezonu započeo na sjajan način i u 9 utakmica u Ligue 1 postigao 6 golova. Sa 21 godinom koliko ima mogao bi biti odlično pojačanje i dugoročno rješenje u napadu, a njegova mogli bi ga dovesti za cifru između 30-40 miliona eura.



Drugi na spisku želja jeste 22-godišnji Šveđanin Alexander Isak napadač Real Sociedada.Iz Rossonera vjeruju da bi mogao nastaviti tamo gdje je Zlatan stane, a za njegove usluge bi morali takođe oko 40 miliona izdvojiti. Zanimljivo ime se nalazi na trećem mjestu, a on je Timo Werner. 

Napadač Chelsija koji dobija sve manje minuta otkako je u klub stigao povratnik Romelu Lukaku. Dolazak Belgijanca je totalno izbacio 25-godišnjeg Wernera iz prve postave, a i iz planova Thomasa Tuchela. Njemac svoje minute dobija sa klupe i već je povezivan sa odlaskom sa Stamford Bridgea, a za njegove usluge se raspitivao čak i Bayern Munchen.



Milan bi za Wernera mora baš da razbije kasu jer je njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu 55 miliona eura. Četvrti na spisku želja jeste najtraženiji igrač današnjice, poslje Erling Haalanda, Dušan Vlahović. Srbin je odbio produžiti novi ugovor sa Fiorentinom i na kraju sezone će napustiti klub. 

Viola sada traži pravog kupca koji je spreman izdvojiti 70 miliona koliko je uprava odredila za 21-godišnji Vlahović. 

Za bilo kog igrača se odluče moraće izdvojiti velika finansijksa sredstva, a da ga moraju što prije dovesti moraju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.