Milan razmišlja o budućnosti: Rossoneri u drugoj ligi našli špica koji će naslijediti Zlatana i Oliviera

Milan i Stefano Pioli su napokon počeli da razmišljaju o budućnosti, a prije svega to mislimo na pronalazak novih mladih napadača.


Zlatan Ibrahimović, Olivier Giroud i mladi Pietro Pellegri su jedini klasični napadači koje trener Rossonera ima na raspolaganju. 

Šveđanin ima 40, a Francuz 35 godina i krajnje je vrijeme bilo da krenu razmišljati o novim napadačima koji će u dogledno vrijeme zamjeniti 2 pomenuta vremešna špica. Pellegri je mlad ima 20 godina, ali već je mnogo vremena proveo van terenea zbog povreda i pravo je pitanje u kakvom je sada stanju da pomogne klubu.



Pioli ga polako ubacuje u igru i dozira mu minute provedene na terenu, a ostaje da vidimo kako će se snaći. Prema navodima italijanskih medija, Paolo Maldini je pronašao idealno pojačanje i to u Seriji B, a planira već tokom zime da se baci u ozbiljnije pregovore. Lorenzo Lucca mladi 21-godišnji napadač visok 201 centimetar trenutno igra za Pisu gdje pruža izvrsne partije čime je i skrenuo pažnju na sebe. 

7 utakmica 6 golova i 1 asistencija je učinak sjajnog Italijana. Lucca ima ugovor do 2026. godine sa Pisom, a trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi svega 300 hiljada eura. Pisa već zadovoljno trlja ruke jer će njegovom prodajom sigurno zaraditi nekoliko miliona jer ga neće dati za pomenutu cifru sigurno.



Ono što predstavlja probleme Milanu jeste konkurencija jer su gradski rival Inter te Juventus takođe zainteresovani za sjajnog napadača. Isti izvori navode da su Rossoneri u blagoj prednosti jer imaju plan da već na zimu potpišu Luccu i da ga vrate na pozajmicu u Pisu do kraja sezone.

Bilo kako bilo očekuje nas velika borba za napadača kome se predviđa blistava karijera, a već sada ima priliku da napravi veliki iskorak i zaigra za velikana.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.