Ancelotti polako slaže kockice: Nova akvicizija na Santiago Bernabeu bi mogao biti sjajni bek Plavaca

Real Madrid je tokom ljeta doveo novog trenera Carla Ancelottija, a prvi čovjek kluba Florentino Perez nije trošio mnogo novca.


Na Santiago Bernabeu od pojačanja su stigli David Alaba iz Bayern Munchena i to potpuno besplatno, te Eduardo Camavinga iz redova Rennaisa za 31 milion eura. 

Svi su se nadali da će put madrida doći velika zvijezda PSG-a, Kylian Mbappe, ali ipak su 3 ponude koliko je Perez poslao odbijene. Perez će sigurno i u narednim rokovima pokušati doći do sjajnog Francuza, ali prije toga žele da ojačaju poziciju uz desnu aut liniju.



Prema navodima El Nacionala, Ancelotti je zagrizao za sjajnog beka Chelsija, Reece Jamesa, koji je posljednjih godina postao jedan od vrlo važnih igrača kod trenera Thomas Tuchela. Reprezentativac Engleske se dokazao i izrastao u jednog od najboljih igrača u Premier ligi na svojoj poziciji.

Nije ni čudo što je odmah za oko zapao Ancelottiju koji želi da ojača svoju defanzivu i upravo smatra da je 21-godišnji James idealno pojačanje. Isti izvor navodi da postoje neke šanse da se klubovi dogovore o nekoj vrsti razmjene gdje bi James put Madrida, a put Londona Eden Hazard.



Hazard je miljenik Romana Abramovicha i postoje velike šanse da se Belgijanac vrati u klub gdje je stekao veliku slavu i igrao u najboljoj formi u svojoj karijeri. Isti izvor navodi da je vrijednost Jamesa oko 45 miliona eura, što je zaista niska cijena za kvalitete koje posjeduje Englez.

Real bi mogao u narednom periodu sastaviti opet veoma perpsektivan tim koji će dominirati Europom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.