Legenda Topnika Thierry Henry jasan i bez dlake na jeziku: Dok je on u klubu, Arsenalu nema napretka

Nakon katastrofalnog starta i 3 uvodna poraza u Premier ligi, Arsenal se koliko toliko vratio sa 3 pobjede.


I kada su svi mislili da su krenuli bolji dani i da je ta kriza prošlost, 2 remija u 2 kola i to protiv slabijih protivnika na papiru. 

Prvo remi protiv Brightona 0:0 u gostima, a onda i remi kući protvi Crystal Palacea 2:2, gdje je u zadnjim minutama Alexander Lacazette spašavao bod na Emiratesu. Svi su unaprijed bili uračunali 3 boda protiv Palacea i napredak na tabeli, ali ipak loše izdanje Artetinie družine je presudilo.



Legenda Topnika Thierry Henry smatra da Arsenal ne ide u pravom smjeru dok je na klupi Mikel Arteta. Arsenal je poveo u 8. minutu preko Pierre-Emericka Aubameyanga, ali od tada kreće dominacija ekipe koju sa klupe predvodi još jedna legenda Arsenala, Patrick Vieira. 

Arteta je potrošio tokom ljetnog prelaznog roka nešto malo više od 165 miliona eura, a rezultata za sada nema. "Ne znam idu li stvari u dobrom smijeru", rekao je Henry i nastavio. "Čekao sam utakmicu sa Brightonom, da vidim možemo li imati loptu u posjedu kada igramo u gostima, ali ipak to nisam vidio", bio je jasan Francuz i dodao.



"Dok je Arteta na klupi mislim da klubu nema napretka i da će uspjeh biti samo plasman u neko od Europskih takmičenja, a borba za neki trofej je još daleko", rekla je legenda i to bez dlake na jeziku. Ono što Arsenal pruža zadnjih nekoliko godina je zaista loše za klub koji se smatra velikanomu Premier ligi.

Nakon 3 uvodna poraza se dobro tresla stolica Arteti, ali je to sve uspio smiriti sa 3 vezane pobjede.

Međutim, sada opet malo lošiji rezultati bi mogli dovesti do toga da se opet počne pričati o otkazu ako znamo da slijedi opet malo teži raspored.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.