Newcastle svoj projekat kreće na drugačiji način: Čak 4 zvijezde se prvo prodaju pa kreće velika kupovina

Newcastle je prije nekoliko dana dobio novog vlasnika, princa iz Saudijske Arabije po imenu Mohammed bin Salman, čime su popularne Svrake postale najbogatiji klub na planeti.


Tokom zime je novi vlasnik bio spreman da uloži odmah velika sredstva kako bi napravio tim koji će kroz koju godinu biti dominantan kako u Premier ligi tako i u Europi. 

Međutim, to neće biti nimalo lako jer su se klubovi iz najjače lige suprostavili i novi vlasnik neće odma moći uložiti velika sredstva, a bilo je planirano čak 200 miliona eura za zimski prelazni rok. Navodno će moći da odu u minus svega 120 miliona koliko dozvoljava Premier liga, ali ipak pronašli su rješenje kako da krenu sa dovođenjem velikih imena.



Na spisku bogatih vlasnika se nalaze zaista sjajna imena, ali im je za cilj prvo da pronađu idealnog trenera koji će prihvatiti ovaj zahtjevan projekat. Prema navodima ostrvskih medija, klupu Newcastlea su za sada odbili Brendan Rodgers, Antonio Conte i Zinedine Zidane, i pravo je pitanje ko će nasljediti Steve Brucea.

Što se igrača tiče tu se spominju imena poput Philippe Coutinha, Dušana Vlahovića, Keylor Navas, Gareth Balea. Uprava Newcastle Uniteda ima plan da tokom zime pokuša prodati 4 zvijezde kako bi zaradili novac kojim bi mogli da pređu tu cifru od 120 miliona minusa.




The Sun navodi da je spreman spisak od 4 imena koja će prodati i kako bi počeli graditi novi sastav ispočetka. Prvi na spisku jeste Jamaal Lascelles, kapiten Svraka, koji je nedavno imao incident u tunelu sa drugim saigračem. Klubu ne treba igrač koji pravi probleme, a i smatraju da u odbranu dovedu mlade i talentovane defanzivce.

Matt Ritchie igra na poziciji lijevog beka i smatra se jednim od bitnijih igrača u ekipi, ali godine su te koje prave problem. 32-godišnji Ritchie oduzima minute nadolazećoj zvijezdi Jamal Lewisu koji bi mogao biti itekako bitan u sastavljanju super moćnog Newcastlea.



Jonjo Shelvey, veznjak koji je u zadnjoj utakmici protiv Tottenhama zaradio crveni, je treći na spisku odlazaka. 29-godišnjem veznjaku ističe ugovor 2023. godine i ovo je idalno vrijeme da klub nešto zaradi njegovom prodajom. Od početka sezone je odigrao samo 2 utakmice i sakupio svega 93 minuta uz to i crveni što se upravi nije dopalo.

Zadnji na spisku se nalazi Joelinton koji nije opravdao očekivanja otkako je došao na St James' Park. Napadač je u sjeni sjajnog Callum Wilsona koji jedini pruža neke partije vrijedne spomena.

Gotovo da je sigurno da će uprava pokušati pronaći kupca za 25-godišnjeg Brazilca za koga su izdvojili čak 44 miliona prije 2 godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.