Atletico razmišlja unaprijed: Simeone spremio 3 pozicije koje mora ojačati kako bi bio još konkurentiniji

Trener Atletico Madrida Diego Simeone želi da nastavi dominirati La Ligom i pokuša ostvariti što bolji učinak u Ligi prvaka.


Aktuelni osvajač španske lige je i u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama i nakon 8 kola zauzimaju 4. mjesto sa 3 boda zaostatka za vodeđim uz utakmicu manje.

Simeone želi da svoj tim samo nadograđuje kako bi se napokon dočepao pehara u Ligi prvaka, koji mu je 2 puta izmakao. Tokom ljeta nisu mnogo prodavali, a klub od poznatijih igrača napustio samo sjajni veznjak Saul Niguez koji je otišao na pozajmicu u London, tačnije Chelsea.



Što se tiče dolazaka na Wanda Metropolitano stadion je stigao Rodrigo de Paul i Matheus Cunha koji su plaćeni 61 milion eura, te na pozajmicu iz Barcelone je stigao Antoine Griezmann. Prema navodima španskih medija, Argentinac na klupi Atletica je obavio razgovor sa upravom i dao im doznanja da ukoliko misle da budu još konkurentniji mora napraviti 3 važna potpisa sledeće ljeto. 

3 pozicije koja mora ojačati Simeone jestu štoper, veznjak i napadač. Simeone koristi formaciju sa 3 štopera, a na raspolaganju ih ima samo 4 u timu. Pored tog problema i manjka štopera, Felipe je blizu odlaska jer ne želi produžiti ugovor.



Imena koje se pominju da bi mogli stići u Madrid jesu Sven Botman iz Lillea, Djene iz Getafea i Attila Szalai iz Fenerbahcea. Ime koje se najviše sviđa popularnom Cholu jeste Lisandro Martinez, štoper Ajaxa pred kim je veoma blistava karijera. Što se tiče veznog reda tu je problem što sjajni Koke nema adekvatnu zamjenu.

Geoffrey Kondogbia navodno pruža loše partije protiv velikih klubova, iako je ovu sezonu počeo sjajno Simeone nema puno povjerenja u njega. Za Hector Herreru je zainteresovan Betis i on bi već na zimu mogao da napusti klub i obuče dres zeleno-bjelih.



Ime koje se pominje da bi na ljeto Simeone krenuo po njega jeste 23-godišnji veznjak Bologne, Nicolas Dominuguez. Cholo i dalje vjeruje u Luisa Suareze, ali pravo je pitanje kako će izgledati sledeće sezone kada napuni 35 godina. Novi igrač Cunha je u novoj sezoni odigrao tek 161 minutu i evidentno je da Simeone nema puno povjerenja u Brazilca, a uz to se i povrijedio. 

Ime koje se najviše spominje da bi moglo stići u Madrid jeste Dušan Vlahović koji je odbio produžiti ugovor i za koga Fiorentina traži kupca. Pored Srbina pominje se i Sebastian Haller iz Ajaxa te Paul Onuachu iz Genka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.