Spursi prate novog Haalanda: Paratici želi, prije velikana iz La Lige, da završi transfer nadolazeće zvijezde

Tottenham je tokom ljeta dobio novog trenera i novog sportskog direktora, a što se tiče igračkog kadra bilo te takođe određenih promjena.


Na mjesto novog trenera Spursa je stigao Nuno Espirito Santo, a upražnjeno mjesto sportskog direktora popunio je Fabio Paratici koji je tu funkciju do sada obavljao u Juventusu.

Ono što je najvažnije za sve u klubu jeste da su uspjeli sačuvati Harry Kanea, koji je bio na meti Manchester Cityja. Navodno City nije odustao i postoje velike šanse da sledeće ljeto Tottenham ostane bez svog najboljeg igrača. U klub su stigli Pierluigi Gollini i Cristian Romero na pozajmicu iz Atalante, Emerson Royal je stigao iz Barcelone za 25 miliona, a za istu cifru je stigao iz Seville, Bryan Gil.



Pape Sarr je doveden za nešto malo više od 15 miliona iz Metza, ali je odmah vraćen na pozajmicu kako bi igrao i dodatno se razvijao. Paratici je odradio sjajno prelazni rok i rezultati su odmah vidljivi. Trenutno se nalaze na 5. mjestu Premier lige sa 15 bodova, 3 manje od prvoplasiranog Liverpoola.

Prema navodima ostrvskih medija, Paratici je pronašao idealnu zamjenu za Kanea, ako se desi da on napusti Tottenham Hotspur stadion. Navodno je riječ o Roku Šimiću, koga nazivaju novim Erling Haalandom.



18-godišnji Hrvat trenutno igra za filijalu Salzburga, Liefering koji se takmiči u 2. austrijskoj ligi. Paratici želi da dođe do sjajnog napadača prije velikana, a prije svega misli na Real Madrid, koji je takođe bacio oko na nadolazeću zvijezdu. Šimić je već u novoj sezoni na 12 utakmica postigao 9 golova i predviđa mu se izuzetna karijera.

Njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermartku iznosi 2 miliona eura, a iz Salzburga već zadovoljno trljaju ruke da bi mogli dobro da zarade.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.