Haaland je prioritet, ali plan B je već spreman: Ako Norvežanin ne dođe, Barca se okreće zvijezdi La Lige

Barcelona se tokom ljeta našla u velikim finansijskim problemima zbog kojih je ostala bez prve zvijezde Lionel Messija.


Pored legende kluba, Nou Camp je još napustio i Antoine Griezman koji se otišao na pozajmicu u bivši klub Atletico Madrid. 

 Katalonski gigant je uspio tokom ljeta da dovede 3 zvučna pojačanja i to potpuno besplatno. U klub su stigli Memphis Depay iz Lyona, te Sergio Aguero i Eric Garcija iz Manchester Cityja. Joan Laporta prvi čovjek kluba se nada da će klub ubrzo izaći iz krize i da će napokon moći dovoditi velika imena.



Prema navodima Carrusel Deportiva, glavni cilj tokom ljeta jeste da pokušaju dovesti Erling Haalanda, ali iz finansijskih razloga to će biti veoma teško, praktično nemoguće. Prijeko je potreban novi napadač jer pored već pomenutog Aguera u klubu se nalaze Martin Braithwait i Luuk de Jong koji nisu na razini velikana kakva je Barcelona, a koja ima za cilj osvajati trofeje.

Iako je ljeto daleko i napad na Haalanda, ako budu u mogućnosti, Laporta je spremio plan B. Isti izvor navodi da je rijel o Alexander Isaku vrhunskom napadaču Real Sociedada. Reprezentativac Švedske je itekako jeftinija opcija za Barcu i sve snage će okrenuti prema njemu ukoliko se ispostavi da je Norvežanin preskup.



Iza Isaka je izvanredna sezona u La Ligi, a sjajne partije je pružao i na Europskom prvenstvu koje je igrano tokom ljeta. Međutim u novu sezonu je ušao izuzetno loše gdje na 7 utakmica ima svega 1 gol, ali i pored toga Barcelona vjeruje u njega jer ima 22 godine i mogao bi biti igrač za budućnost. 

Šveđanin se ne čini uopšte loša opcija koja bi mogla u sistemu Barce biti itekako produktivan, ali sačekajmo da vidimo šta će biti sa Haalandom i finansijskom situacijom u klubu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.