Zbog lošije forme Redsi traže zamjenu za Firmina: Klopp u Ligue 1 pronašao vrhunsko rješenje

Jurgen Klopp iza sebe ima miran ljetni prelazni rok gdje je na Anfield doveo samo štopera koji mu je bio prijeko potreban.


U klub je stigao Ibrahima Konate za koga su Redsi morali da izdvoje 40 miliona eura, a najviše iz razloga što su prošle sezone imali velikih problema sa povredama dvojice štopera. 

Klub je napustio Georgino Wijnaldum, koji je kao slobodan igrač otišao put Ligue 1 i PSG-a. Ono što je zanimljivo jeste da adekvatnu zamjneu tokom ljeta Klopp nije pronašao iako se sa klubom povezivalo mnogo veznjka. Na kraju prelazni rok se završio, a niko nije stigao da popuni prazninu koja je napravljena odlaskom Holanđanina.



Međutim, nije samo vezni red taj koji pravi problem njemačkom stručnjaku, naime i ofanzivna linije nije baš na zadovoljavajućem nivou izuzev Mohameda Salha. Klopp navodno nije zadovoljan učinkom Roberto Firmina u zadnje vrijeme, a i vidi se očigledan pad u njegovoj formi. 

Stoga se odmah bacio u potragu za nekim ko bi mogao da zamjeni Firmina, a izbor je pao na napadaču Nice koga Klopp itekako cijeni i poštuje. Riječ je o Amine Gouiri koji na početku nove sezone blista u Ligue 1 i dresu Nice.



21-godišnji Francuz bi mogao biti idealno dugoročn rješenje koje će naslijediti Brazilca na Anfieldu. Gouiri je ove sezone u 4 utakmice već stigao do 4 gola i ima jednu asistenciju. Prema navodima TodoFcihajesua, Francuz bi Redse mogao koštati oko 30 miliona eura. Ta cijena se čini pristojna za mladog igrača koji obećava i koji bi se mogao savršeno uklopiti u Kloppov stil igre. 

Gouiri je u Nicu stigao prošle godine za 7 miliona iz redova Lyona, i možda nije neko veliko ime u svijetu fudbala, ali za Kloppa u ovom trenutku se čini kao idealan.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.