Nagelmann može da odahne: Jedan od najboljih veznjaka potpisuje novi ugovor i ostaje u Munchenu

Bayern Munchen je ovo ljeto pretrpio određen broj promjena kako u igračkom tako i u stručnom kadru.


Klub je napustio Hansi Flick, a na njegovo mjesto je stigao Julian Nagelsmann koji je stigao iz velikog rivala Leipziga. 

Takođe klub je napustio i David Alaba koji nije htio da produži saradnju sa Bavarskim gigantom i kao slobodan igrač je postao novi član Real Madrida. Dvojici igrača kojima nije ponuđena saradnja jeste Javi Martinez i Jerome Boateng koji su nakon završetka sezone otišli iz kluba.



Nije samo Nagelsmann taj koji je napustio Leipzig, njegovim stopama su krenuli i Dayot Upamecano i Marcel Sabitzer koji su stigli na Allianz Arenu. Za njihove usluge Bayern je Leipzigu isplatio nešto malo manje od 60 miliona eura i tako ih veoma oslabio u pokušaju da napadnu trofej u Bundesligi. 

Ono čega se najviše pribojavao novi trener Bayerna jeste mogući odlasci pojedinih igrača zbog novih ugovora. Ipak što se tiče jednog Nagelsmann može da odahne, a riječ je o Leon Goretzki. Naime sjajni veznjak će produžiti novi ugovor do 2026. godine po kome će zarađivati fenomenalnih 15 miliona eura po sezoni.



Zvaniča potvrda još nije stigla iz Bayerna, ali njemački list Kicker navodi da je sve dogovore i da će u narendim danima sjajni 26-godišnji veznjak staviti potpis na novi ugovor. Njemu je trenutni ugovor važio do kraja sezone, a ono što je sve brinulo jeste da je bio dovođen u vezu sa Realom i Manchester Unitedom.

Sigurno jedan od najboljih veznjaka Bayerna je ipak donio tu odluku da ostane u Bundesligi i Allianz Areni još.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.