Ostao bez kluba i sa 38 godina još ne razmišlja o penziji: 2 velikana La Lige žele Alvesa vratiti u Europu

Dani Alves legenda Seville i Barcelone koja je prije nešto malo više od mjesec dana sa reprezentacijom Brazila osvojio Olimpijske igre, a sada je bez kluba.


38-godišnji Brazilac je nakon reprezentativne pauze odbio da se pojavi na treninzima Sao Paula i trener brazilskog kluba Hernan Crespo je obavješten da na njega više ne računa. 

Osvajač Olimpijskog zlata se prije 2 godine vratio u Barzil i potpisao za Sao Paulo čime je postao najplaćeniji igrač u Južnoj Americi. Međutim, njegove plate nisu isplaćivane u cijelosti pa je napusto klub koji mu je prema navodima pojedinih medija ostao dužan 3 miliona eura.



Svi su mislili da je odlaskom iz brazilskog velikana jedna velika karijera završena, međutim tako ne misli Alves. Danijevi agenti naporno rade na pronalasku novog angažmana za sjajnog desnog beka. Prema navodima španskih medija, Atletico Madrid je klub koji bi želio da potpise Alvesa.

Diego Simeone koji se bori na dva fronta, Liga prvaka i La Liga, smatra da bi upravo Brazilac bio idealno rješenje kako u odbraniti, isto tako i u napadu. Smatra da bi se mogao idealno uklopiti u rotaciju sa Kieran Trippierom, ali problem pravi što ga trenutno ne mogu dobiti.



Moraju se prvo rještiti nekog od igrača, a navodno je izbor pao na Šimi Versaljku i taj bi se transfer tek mogao realizovati u januaru. Pominje se čak i veliki povratak u Barcelonu gdje bi dobro došao kao zamjena za Emersona Royala koji je otišao iz kluba i pojačao Tottenham. 

Za sada su to sve samo samo priče, ali ono što je sigurno da Alves još neće još okačiti kopačke o klin, a karijeru gdje će nastaviti to ćemo tek da vidimo u narednom periodu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.