Vrhunski veznjak oduševio Ancelottija: Real želi dovesti biser Lyona na Santiago Bernabeu

Real Madrid i Florentino Perez su cijelo ljeto pokušavali na Santiago Bernabeu da dovedu fenomenalnog Kylian Mbappea, ali svaku ponudu je PSG odbio.


Međutim, zadnjeg dana prelaznog roka su ipak doveli mladog talentovanog veznjaka, Eduardo Camavingu iz Renneisa za koga su morali da izdvoje 31 miliona eura. 

Mbappe je ušao u zadnju godinu ugovora sa Parižanima, i za sada još nikako da nađe zajednički jezik sa upravo i produži saradnju. Njegova želja je da jednog dana zaigra za Real, al ovo ljeto mu ipak nisu tu želju ispoštovali i nisu ga pustili sa Parka Prinčeva.



Do sada je nekoliko ponuda za novi ugovor 22-godišnji Mbappe odbio, i dao jasno doznanja da želi da napusti klub. I dok se situacija oko Mbappea komplikuje, Real vrijedno radi na traganju novih pojačanja za naredni prelazni rok.

Prema navodima španskih medija, Carlo Ancelotti je u Ligue 1 pronašao igrača po svojoj mjeri. Biser Lyona, Rayan Cherki je velika želja Italijana na klupi Kraljevskog kluba i učiniće sve da ga dovede. Tehnički veoma potkovan sa nevjerovatnim pokretima bez lopte, ali i sa vještinom postizanja golova čine idealan profil igrača kakvog želi Ancelotti.



18-godišnji Cherki može da igra kao krilo, drugi napadač ili kao čisti centarfor. Upravo takav igrač koji može da pokrije više pozicija odjednom je veoma zahvalan za svakog trenera. Ancelotti ga namjerava koristiti kao neko ko će odmjeniti Benzemu jednog dana kada ode iz kluba. 

Kao što znamo i Benzema je doveden iz Lyona, sada već davne 2009. godine za 35 miliona. Lyon je poznat kao izvoznik talenata koje zna itekako dobro da naplati. Gotovo je sigurno da će uprava Lyona postaviti veoma visoku cijenu za nadolazeću zvijezdu, a zašto i nebi kada mu se predviđa zaista sjajna karijera.



Ove sezone se očekuje dosta od njega, samo ako mu prvi trener Peter Bosza pruži šansu i dadne minuta da pokaže koliko zaista i vrijedi. Perez i Real će se sigurno u narednom periodu okrenuti prema mladoj zvijezdi i učiniti sve da ga dovedu u klub. 

Ono što dodatno daje prednost Realu jeste da je igrač sam izjavio da mu je životni san zaigrati za Kraljevski klub, a to je samo dodatan plus za njegov potpis.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.