City se bacio u potragu za Fernandinhovim nasljednikom: Zvijezda Leedsa velika želja Guardiole

Ljetni prelazni rok je završio, a Manchester City i trener Pep Guardiola nisu pronašli igrača koji će jednog dana na adekvatan način da zamjeni kapitena.


Fernandinho ima ugovor do kraja sezone i prema navodima mnogih medija sa ostrva ova sezona bi trebala da bude zadnja za 36-godišnjeg Brazilca u dresu Građana. 

Ovo ljeto je Pep želio Jack Grealisha koga je na kraju i uspio dovesti, a za koga su Aston Villi morali da izdvoje cifru malo manju od 120 miliona eura. Želio je Španac na klupi Cityja i Harry Kanea, ali su Daniel Levy i Spursi ipak odbili sve nalete i zadržali ga u Londonu.



Za sada nije poznato da li će i dalje ciljati Kanea, ali ono što je sigurno jeste da je pronađena zamjena za kapitena. Navodno je Pep bacio oko na sjajnog reprezentativca Engleske i veznjaka Leedsa, Kalvin Phillipsa. Prema navodima sa ostrva, Guardiola je upravi stavio na stol ime veznjaka koga želi na Etihadu i koji će biti dostojna zamjena Fernandinha.

Brazilac je bio jedan od glavnih igrača otkako je na klupi Guardiola, a vrijeme je da se rastanu i zato se Pep bacio u potragu za nekog ko će odrađivati sav onaj posao koji je radio kapiten. 25-godišnji Phillips je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Premier ligi i profil igrača koji se savršeno uklapa u Guardiol stil igre.



Njegova trenutna tržišna cijena jeste 40 miliona eura, što sigurno ne čini preveliku investiciju za City. Preostalo je još dosta vremena dok se opet transfer tržište otvori, ali Guardiola već polako kuje planove i pravi sastav koji bi u plavi dio Manchestera napokon mogao donijeti trofej Lige prvaka.

Gotovo je sigurno da Leeds neće moći zadržati jednog od najboljih igrača još dugo u klubu, i ako misle nešto da zarade moraće ga prodati i to već na ljeto dok ima zainteresovanih klubova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.