Topnici ne odustaju: Ni novi ugovor neće spriječiti Artetu da krene po sjajnog špica i zvijezdu La Lige

Arteta je tokom ljetnog prelaznog roka potrošio najviše novca na pojačanja od svih u Premier ligi, a početak sezone ne obećava da su ta pojačanja mnogo toga promjenila.


Nešto malo više od 160 miliona eura Topnici su potrošili, a najskuplje pojačanje koje je stiglo na Emirates jeste Ben White za koga je izdvojeno 58.5 miliona eura.

Španac na klupi Topnika čini sve što je u njegovoj moći da klubu vrati stari sjaj i da napokon budu konkurentni sa ostalim klubovi iz samog vrha. Vezali su 3 poraza na startu prvenstva i odmah se krenulo u priču da bi Arteta mogao ostati bez posla, ali za vikend pobjeda protiv Norwicha je malo smirila tenzije.



I dalje je vruća stolica, ali ukoliko nastavi sa pobjedama mogao bi smiriti sve i spasiti se otkaza. Iako mu mjesto trenera nije 100% sigurno, Arteta već razmišlja o novim pojačanjima koje bi želio da vidi u Londonu u narednom periodu. 

Naime, Cadena SER izvještava da Arsenal želi Alexander Isaka. Sjajni Šveđanin je odličnim partijama za Real Sociedad i reprezentaciju na Europskom prvenstvu skrenuo pažnju na sebe. Iako je Švedska imala realtivno loš rezultat na Euru, sjajni 21-godišnji Isak je pokazao da se zaista radi o sjajnom napadaču i velikom potencijalu.



Ono što je interesantno jeste to da je Isak, ne tako davno, potpisao novi ugovor sa Sociedadom. Međutim, pored toga što je produžio saradnju sa klubom ne znači da u slučaju odgovarajuće ponude mogao napustiti klub i La Ligu. Isti izvor navodi da je Arsenal spreman platiti otkupnu klauzulu koja iznosi čak 90 miliona eura.

Prije nego li je produžio novi ugovor klauzula je glasila 70 miliona, a sada će ipak Topnici ako žele Isaka morati dodati još malo novca. 

Arteta sve manje povjerenja ima u Pierre-Emerick Aubameyanga i Alexandre Lacazetta te ništa nije isključeno da vidimo da se razbije još jednom kasa Arsenala.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.