Ovo ljeto nije otišao, ali bi zato mogao sledeće: Velikan La Lige želi Gosensa odvesti iz Serije A

Robin Gosens, jedan od najboljih igrača Atalante je ostao u klubu tokom ljetnog prelaznog roka, ali pravo je pitanje da li će ga klub uspjeti zadržati u budućnosti.


Nakon sjajne sezone u klubu iz Bergama te nastupa za reprezentaciju Njemačke na Europskom prvenstvu pravo je čudo kako još nije promjenio sredinu. 

Za njegove usluge je zainteresovano nekoliko klubova iz Italije, Engleske i Njemačke, a kao najnoviji klub koji želi sjajnog 27-godišnjeg beka jeste velikan iz La Lige. Atletico Madrid i Diego Simeone su bacili oko na lijevog beka i žele prije ostalih velikana doći do njega.



Simeone je u Gosensu pronašao idealno rješenje uz lijevu aut liniju, jer pored odbrambenih zadataka odličan je i u fazi napada što je Atleticu itekako potrebno. Navodno sportski direktor Atletica je već stupio u kontak sa upravom Atalante. 

U narednom periodu čelni ljudi Atletica bi se trebali naći sa Gosensovim agentom da vide kakve uslove želi igrač. Prelazak u Atletico bi bio veliki iskorak u karijeri za Njemca, ali klub iz Madrida će imati veliku konkurenciju za njegov potpis. Juventus i Borussija Dortmund su velikani koji su takođe zainteresovani za Gosensa i ovo ljeto su bili najbliži i da ga potpišu.



Ipak, Njemac je ostao u Bergamu, ali pravo je pitanje trenutka kada će napustiti Gewiss stadion. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 35 miliona eura i ima važeći ugovor do 2023. godine. Sa tim što će Gosens na kraju sezone ući u zadnju godinu ugovora njegova cijena bi mogla biti i nešto manja.

Predstoji sigurno velika borba za jednog od najboljih lijevih bekova i ko god da stigne do Njemca dobiće veliko pojačanje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.