Terry bi mogao da krene stopama Lamparda: Championship kao obećana destinacija za nove trenere

Bivši kapiten Chelsija John Terry nakon što je završio svoju profesionalnu igračku karijeru, odlučio da se posveti trenerskom poslu.


Englez je zadnju godinu u svojoj karijeri proveo u Aston Villi i nakon što mu je istekao ugovor 2018. godine je otišao u zasluženu penziju.

Međutim, nije mogao bez fudbala nego je krenuo da uči za trenera. Čak 3 godine je bio pomoćnik trenera u klubu gdje je i završio igračku karijeru, Aston Villi. U julu 2021. godine je otišao sa mjesta pomoćnog trenera i sada nekoliko mjeseci kasnije želi svoj prvi samostalni trenerski posao.



Prema navodima The Sun-a, postoji velika šansa da postane prvi trener tima iz Championshipa, a riječ je o Nottingham Forestu. Upravo je tako i krenuo Terryjev saigrač Frank Lampard, koji je nakon igračke karijere trenersku započeo u Championshipu, tačnije u Derby Countyju.

Isti izvor navodi da bi Nottingham mogao uručiti otkaz trenutnom treneru Chris Hughtonu koji ima katastrofalan početak sezone. Naime, klub je skupio tek 1 bod na 6 mečeva koliko je odigrano i zakucani su za samo dno tabele.



Kao potencijalna zamjena za Hughtona pominje se Terry i bilo bi zaista sjajno viditi legendu Plavaca u svom prvom samostalnom poslu. Do sada su iz njegove generacije od velikana u trenersom poslu uspješni pored Lamparda, Steven Gerrard i Patrick Vieira. 

Ostaje nam da sačekamo da vidimo da li će trener Foresta dobiti otkaz i da li će Terry dobiti svoj prvi trenerski posao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.