Allegri se nadao Donnarummi, ali novac Pariza je bio draži: Juve novog golmana pronašao na ostrvu

Massimiliano Allegri se ovo ljeto vratio na klupu Bianconera, nakon što Andrea Pirlo nije zadovoljio očekivanja uprave i nakon što nije nastavio niz osvajanja Serije A.


Krenuo je sa sastavljanjem tima, ali nije zadovoljan jer neki igrači koje je on želio ipak na kraju nisu stigli u Torino. 

Velika želja je bio jedan od najboljih golmana na planeti Gianluigi Donnarumma, koji je kao slobodan igrač napustio Milan i otišao put novca u Pariz. PSG je novcem namamio sjajnog 22-godišnjeg Italijana koji je ne tako davno sa reprezentacijom osvojio Europsko prvenstvo gdje je proglašen najboljim golmanom prvenstva.



Trener Juvea nije posebno zadovoljan trenutnim golmanom Wojcieh Szczesnyjem jer u svakoj utakmici ima kardinalnih grešaka. Sada Allegri želi da pronađe novog golmana koji bi zamjenio Poljaka i koji bi unio još više sigurnosti u zadnju liniju Juventusa. 

Prema navodima italijanskih medija, Allegri želi u Torino da dovede ni manje ni više nego prvog golmana Manchester Uniteda. David de Gea je velika želja Allegrija i prema istim izvorima pokušaće da ga dovede što je prije moguće. 30-godišnji De Gea ima ugovor do ljeta 2023. godine što znači da bi ga Ole Gunnar Solskjaer mogao prodati na kraju sezone, kako ga ne bi izgubio kao slobodnog igrača.



Njegova trenutna tržišna cijena iznosi 18 miliona eura, a zbog toga što će na kraju sezone ući u zadnju godinu ugovora taj iznos bi mogao biti i manji. Španac je izgubio mjesto u reprezentaciji, a krajem prošle sezone je takođe bio izgubio svoje mjesto na golu Uniteda.

Međutim u novoj sezoni se sve promjenilo i De Gea je opet prvi čuvar mreže i pravo je pitanje da li će se odlučiti otići sa Old Trafforda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.