Bellingham je prioritet broj 1, ali plan B je već spreman: Sjajni veznjak iz La lige velika želja Kloppa

Jurgen Klopp želi da razbije kasu i sledeće ljeto dovede najskuplje pojačanje u istoriji Liverpoola.


Ovo ljeto je Klopp ostao bez veznjaka Georgino Wijnaldum koji nije produžio ugovor sa klubom i otišao u PSG. 

Prva želja je prema navodima ostrvskih medija jeste Jude Bellingham, sjajni veznjak koji je mlada nada Borussije Dortmund i reprezentacije Engleske. Prema istim izvorima Dortmund nije spreman da proda sjajnog 18-godišnjaka jer je pred njim velika karijera i imaju zlatnog momka u svojim redovima. Ono što je sigurno Klopp neće tako lako odustati, a navodno je već spremio i plan B.



Mikel Merino bi mogao biti alternativa ukoliko Jude ostane u Bundesligi. Zvijezda Real Sociedada je svojim partijama privukao pažnju brojnih velikana, a kao najzainteresovani jeste Liverpool. 25-godišnji Merino se savršeno uklapa u profil igrača koji je potreban Kloppu, a pored toga neće mu biti potrebno prilagođavanje na Premier ligu jer je već igrao za Newcastle United. 

Najveći problem Redsa jeste to što Španac ima važeći ugovor do 2025. godine i Klopp bi morao veliki novac da izdvoji za njegovo dovođenje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.