Sjećate se Nasrija: Bio velika nada francuskog fudbala, a danas bez kluba zbog čega mijenja profesiju

Samir Nasri je bio veliki talent i nada francuskog fudbala koja je svoju profesionalnu karijeru započela u Lige 1, Marseilleu.


Međutim, nikada nije opravdao ono što se od njega očekivalo i danas je bez kluba i čak je spreman u 34-oj godini da okači kopačke o klin. 

Nasri je sjajnim partijama u Marseilleu obezbjedio sebi prelazak u Arsenal i to za 16 miliona eura. Nakon 3 godine u Londonu odlazi u Manchester City gdje je pokazao da se može na njega računati i imao je nekoliko sezona gdje je bio sjajan.



Međutim, kada je bio na vrhuncu karijere stvari nisu tekle onako kako je Nasri zamislio. Skandali i neke druge stvari su postajale biti preče od fudbala su dovele Francuza do toga da nestane bukvalno sa fudbalske scene. Njegov posljednji klub je bio Anderlecht u kom je prije godinu dana zaradio otkaz i od tada je bez aganžmana. 

Bio je povezan sa nekoliko klubova, ali do realizacije transfera nije došlo i francuski mediji navode da je veoma blizu da se njegova karijera okonča. Navodno se već posvetio nekim drugim stvarima, a isti izvori navode da je već dobio posao na televiziji Canal+ gdje će imati ulogu stručnog komentatora.



On za sada još nije objavio kraj karijere, a navodno će imati već debi u ulozi stručnog komentatora kada će komentarisati utakmice Lige prvaka koje su na programu u utorak i srijedu. Canal+ je već prije nekoliko dana ozvaničio dolazak legende Barcelone, Erica Abidala u svoj komentatorski tim kom će se sad pridružiti još jedan Francuz. 

Za raziliku od većine profesionalnih fudbalera Nasriju nije puno trebalo da pronađe novi posao kada mu je karijera krenula nizbrdo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.