Lukaku daje korisne savjete Tuchelu: Zamjene za Rudigera i Silvu se nalaze u bivšem klubu Belgijanca

Velika transfer bomba je odjeknula kada je Chelsea razbijo kasu i 115 miliona eura poslao u Inter za bivšeg igrača, Romelu Lukakua.


Inter je pogodila finansijska kriza i zbog toga su pristali da prodaju prve zvijezde tima iako su u prošloj sezoni osvojili Seriju A.

Achraf Hakimi i Romelu Lukaku su zvijezde koje su napustile grad mode, dok su uspjeli zadržati Lautaro Martineza. Lukaku samo što je došao pokazao se kao veliko pojačanje i da sa njim u napadu Plavci imaju još veće ambicije u nastavku sezone.



28-godišnji Belgijanac je već postigao 3 gola u 3 utakmice u Premier ligi i polako se već isplaćuje svaki euro koji je uložen u njega. Pored toga što doprinosi na terenu, Lukaku je trenereru Thomasu Tuchelu dao korisne savjete za potencijalna pojačanja. 

Naime, prema navodima Sport Mediaset-a, Lukaku je preporučio klubu da razmotre o potpisivanju štoperskog dvojca Intera, bivšeg kluba napadača, a riječ je o Milanu Skriniaru i Alessandro Bastoniju. Lukaku ih itekako dobro poznaje i oni su uz njega jedni od ključnih igrača što je trofej Serije A završio u vitrinama Intera.



Chelsea već traži pojačanja na štoperskim pozicijama. Tokom ljeta su pokušavali da dovedu štopera iz Seville, Julesa Koundea, ali ipak u tome nisu uspjeli. Sada kada im je potrebna adekvatna zamjena za Thiago Silvu koji je već u poznim godinama, te Antonio Rudiger koji je u zadnjoj godini ugovora i još nije poznato da li će ga produžiti ovi savjeti Lukakua bi mogli itekako pomoći u odabiru novih štopera.

Belgijanac je pored golova spreman klubu da pomogne i na drugi način kako bi u budućnosti bili što jači i bolji.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.