Nagelsmann u borbi sa 2 velikana za vrhunskog defanzivca: Zvijezda Borussije na slatkim mukama

Julian Nagelsmann je novo ime na klupi Bayern Munchena nakon što je došlo do prekida saradnje sa Hansi Flickom koji je preuzeo reprezentaciju Njemačke.


34-godišnji trener Bayerna je svoj novi mandat započeo na odličan način pobjedom u Super Cupu protiv Borussije Dortmund rezultatom 3:1 i tako osvojio svoj prvi trofej u trenerskoj karijeri. 

Ovo ljeto je odradio odličan posao tokom prelaznog roku gdje se rješio nekih igrača koji mu nisu bili potrebni i koji su bili u godinama, te doveo zaista sjajna pojačanja. U klub su stigli Dayot Upamecano i Marcel Sabitzer, i jedan i drugi su na Allianz Arenu stigli iz redova veliko rivala Leipziga te ih značajno oslabili u borbi za prvo mjesto u Bundesligi.



Za Nagelsmanna se kaže da je mlad i ambiciozan trener koji bi mogao od Bavarskog giganta napraviti opet pravu mašineriju koja će biti strah i trepet za sve rivale. Iako je prelazni rok završen, uprava Bavaraca neumorno radi na pronalasku novih pojačanja. Prema navima CalcioMercata, Njemac je u Borussiji Monchengladbach pronašao novo pojačanje koje želi dovesti na ljeto. 

Navodno je riječ o Matthias Ginteru sjajnom štoperu kome ugovor ističe sledeće ljeto i mogao bi Borussia Park da napusti kao slobodan igrač. Upravo to žele Bavarci da iskoriste jer se zaista radi o vrhunskom, ako ne i jednom od najboljih, štoperu u Bundesligi.



Veliki problem koji se pojavljuje jeste da su za njegove usluge zainteresovani Real Madrid i Tottenham. Carlo Ancelotti nakon što je ostao bez štoperskog tandema Raphael Varane-Sergio Ramos želi da ojača svoju odbranu i vrati stari sjaj Kraljevskom klubu. Dok situacija kod Nuno Espirito Santa koji želi da ojača posljednju liniju jednim iskusnim defanzivcem. 

Prema istom izvoru, gotovo je sigurno da će 27-godišnji reprezentativac Njmeačke na ljeto napustiti klub, samo je pitanje da li će ostati u Bundesligi ili će promjeniti sredinu. A da je na slatkim mukama koji klub odabrati jeste.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.