Budućnost Reala je osigurana: Omladinska škola puna talenata, a na Ancelottiju je da ih prepozna

Real Madrid nema tu omladinsku školu kao što imaju Barcelona i Ajax, ali i pored toga upravo omladinci Reala su prošle sezone osvojili Ligu prvaka za mlade.


Izgleda da su i u Kraljevskom klubu odlučili malo više ulagati u omladinu i jednog dana da neki od tih klinaca zaigra za prvi tim i postane legenda kako Reala tako i reprezentacije Španije.

Posljednjih godina je bilo igrača koji su iz omladinske škole dobili malo šansu da zaigraju za prvi tim pod palicom trenera Zinedine Zidanea. Radi se o igračima Sergio Arribasu, Antoniju Blancu i Miguelu Gutiérrezu koji su dobili svoje prilike, međutim opet su vraćeni u omladince i traže opet sovju priliku.



Dolaskom novog trenera Carlo Ancelottija situacija se malo i promjenila, i za sad u prvom timu nema omladinaca. Ipak, jedno ime bi, tu situaciju što se tiče omladinaca, u bliskoj budućnosti moglo da promjene. 

Njegovo je ime Bruno Iglesies, a pokriva poziciju ofanzivnog veznog i sa 18 godina koliko ima velika je nada Kraljevskog kluba. Uveliko se priča o tome da ga već sa 18 godina gurnu u vatru u prvi tim, ali ipak za to se sve pita Italijan na klupi Reala. Međutim, on to ne gubi iz vida i ne bi bilo čudno da u nekom narednom periodu vidimo mladog Španca u prvom timu.



Bruno je kapiten omladinaca koji su prije nekoliko dana u Ligi prvaka mladih odigrali 1:1 sa Interom, a on je odigrao svih 90 minuta. Od sjajnog ofanzivnog veznjaka se očekuje mnogo i predviđa se veoma uspješna karijera, a ono što je najbitnije jeste da igra mečeve dok će poziv za prvi tim sam stići. 

Ancelotti sigurno čeka pravi trenutak da mladom Iglesiasu pruži priliku u prvom timu i da vidi da li ima potencijala za velike utakmice.

Omladinska škola je trenutno puna talenata, ali još nije niko dovoljno hrabar da im pruži priliku i da ih istrpi do kraja, a svi se nadaju da je Ancelotti taj stari lisac koji može to sve ukombinovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.