Conte iskren o bivšem klubu i jednom od najboljih igrača: Životni san mu je da opet zaigra za Real

Antonio Conte je prošle sezone nakon 11 godina suše Interu donio titulu u Seriji A, ali i pored tog velikog uspjeha on je napustio klupu Neroazzurra.


Sada je trenutno bez aganžmana, ali se pominju velikani iz Premier lige kao moguća destinacija za nastavak karijere. 

U srijedu je bio specijalni gost na televiziji Sky Sport gdje je komentarisao utakmicu između Liverpoola i Milana. Uživo sa Anfielda Italijan je pored pomenute utakmice komentarisao bivši klub i pojedine igrače za koje smatra da su pod njegovom palicom itekako napredovali.



"Neroazzurrima želim sve najbolje, nadam se da mogu puno bolje od prethodne dvije sezone u Europi, gdje nismo imali sreće", počeo je priču Conte i dotaknu se Achraf Hakimija za koga smatra da je prošle sezone pod njegovom palciom itekako napredovao i izrastao u jednog od najboljih bekova na planeti.

"Sada je jedan od najboljih igrača na desnom beku. Dobro se popravio što se tiče defanzive, ali je značajno popravio i završni pas. Kada je došao u Inter došao je sa željom za učenjem. Njegov san je ponovo da zaigra za Real Madrid", poručio je sjajni trener. Spomenuo je Conte i zamjenu koja je stigla za Hakimija, a riječ je o Denzelu Dumfriesu.



"Mora mu se pružiti šansa, ali mislim da se može pokazati kao dobra zamjena za Marokanca", bio je jasan slavni trener. Na kraju utakmice između Liverpoola i Milana, Conte je još prokomentarisao viđenje Rossonera. 

"Milan mora da iskoristi ovaj poraz u svoju korist i da im ovo bude samo lekcija da mogu da se nose i sa najjačim. Pogotovo kada se uzme u obzir ova publika i atmosferu koju prave. Milan sa Anfielda može da ode podignute glave", zaključio je Conte.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.