Lewandowski želi da ostvari dječački san: 2 velikana Premier lige ga ne zanimaju već poziv iz La Lige

Bayern Munchen bi mogao ostati bez najboljeg igrača u zadnjih nekoliko godina, a radi se o sjajnom napadaču Robertu Lewandowskom.


Fenomenalni Lewandowski je sa Bavarskim gigantom osvojio sve što se moglo osvojiti i sada je spreman na neki novi izazov u svojoj karijeri.

32-godišnji napadač ima ugovor do 2023. godine, a prema navodima njemačkih medija sa klubom je dogovorio da ih napusti godinu prije isteka ugovora za cifru od 50 miliona eura. Za njegove usluge su odmah pokazali interesovanje velikani iz Premier lige.



Radi se o Chelsiju i Manchester Citiyu, ali su naišli odmah na odbijanje od strane Poljaka. Lewandowski želi da ispuni svoj dječački san, a to je igranje u Real Madridu na Santiago Bernabeu. On trenutno samo čeka poziv Carla Ancelottija ili Florentina Pereza, a najvjerovatnije da će postati novi napadač Kraljevskog kluba tek sledeće ljeto. 

Ako ništa ne krene po zlu Real bi sledeće sezone u svojim redovima imao jednog od najboljih, ako ne i najboljeg napadača na planeti u ovome trenutku. 

Minule sezone popularni "Lewa" je oborio rekord Gerda Mullera po broju postignutih golova u Bundesligi u jednoj sezoni gdje je Lewandowski brojao do cifre od 41 gola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.