Arsenal pravi strašan štoperski tandem: White dobija partnera iz Bundeslige od čak 30 miliona

Arsenal je klub o kojem se najviše govori u medijima i koji se dovodi u vezu sa velikim brojem potencijalnih pojačanja ovo ljeto, a za sada na Emirates je stigao samo Nuno Tavares i Albert Sambi Lokonga.


Spominje se još dosta imena koji bi mogli da završe ovo ljeto u Londonu, a najbliži tome jeste štoper Brightona, Ben White.

Arteta smatra da je defanzivna linija bolna tačka i spreman je da ovo ljeto to promjeni. Otišli su David Luiz i William Saliba te je potrebno da se to nadomjesti. Ben White je prema navodima ostrvskih medija nadomak Londona i u narednim danima bi trebalo biti sve gotovo i da reprezentativac Engleske zaduži opremu Topnika.



Na Whiteu Arteta ne misli stati, nego je spreman odmah da napravi strašan tandem u zadnjoj liniji koji će u budućnosti dominirati Premier ligom. Ako je vjerovati Bildu, Arteta je novog štopera pronašao u Bundesligi, tačnije u Eintrachtu iz Frankfurta.

Evan N'Dicka je igrač na koga je Arteta bacio oko i koga želi da upari sa Whiteom. 21-godišnji Francuz se u Eintrachtu pokazao zaista sjajno i svojim odličnim partijama skrenuo šažnju na sebe. Bild još navodi da je igrač spreman da napravi iskorak u karijeri i potpiše za nekog velikana.



N'Dicka želi da napusti Eintracht, a klub je spreman da mu izađe u susreta, ali pod uslovom da u klub stigne ponuda od 30 miliona eura koliko su ga procijenili da vrijedi. Arsenal je navodno spreman da izdvoji taj novac kako bi N'Dicka upario sa Whiteom i Arteta misli da bi sa njim u defanzivi klub imao velike ambicije u narednoj sezoni.

Mladi Francuz je u Frankfurt stigao iz AJ Auxerrea za cifru od oko 5 miliona eura sad već davne 2018. godine.

Do sada za Bundesligaša je odigrao 95 utakmica pri čemu je postigao 6 golova, a 5 puta bio asistent.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.