Redsi ne odustaju: Klopp u Madrid za otpisanog veznjaka poslao ponudu tešku 40 miliona plus igrača

Jurgen Klopp nakon odlaska Georgino Wijnalduma ima veliki problem u veznom redu koji mora adekvatno popuniti pred početak nove sezone.


Wijnaldum je otišao sa Anfielda kao slobodan igrač za novcem u PSG i svojim odlaskom ostavio veliku prazninu koju Klopp mora nekako da nadomjesti. 

Njemačk stručnjak na klupi Redsa ukoliko misli da napravi neki ozbiljan rezultat moraće dobro da odradi ovaj prelazni rok. Za sada je u klub stigao samo štoper iz Leipziga, a radi se o Ibrahima Konateu koji je na Anfield stigao za cifru od 40 miliona eura.



Sada se uprava okreće pojačanju u veznom redu, a ako je vjerovati ostrvskim medijima odluka je pala na otpisanog veznjaka Atletico Madrida. Radi se o Saul Niguezu na koga Diego Simeone više ne računa i on je slobodan u izboru nove sredine ovo ljeto. 

Simeone je imao cilj da Saula uključi u transfer za Antoinea Griezmanna, ali zbog velikih komplikacija od transfera izgleda neće biti ništa. Zato je sada spreman da sasluša ponudu Liverpoola i da ga pošalje u Premier ligu ako ponuda bude zadovoljavajuća.



Klub sa Wanda Metropolitano stadiona traži 50 miliona eura za Saula. Dok je Liverpool navodno već poslao zanimiljivu ponudu u Madrid, a radi se o cifri teškoj 40 miliona plus jednog igrača. Popularni "Cholo" može da bira između Jordan Hendersona i Xherdan Shaqirija, igrače koje bi Klopp rado pustio u Madrid za Saula.

Atletico želi za svog svestranog veznjaka izvuče što je više moguće novca kako bi tu poziciju odmah popunio nekim novim igračem. 

Ukoliko se Henderson i Shaqiri ne svide Simeoneu Liverpool neće imati drugog izbora nego da ruku zavuče duboko u džep i spremi 50 miliona eura u kešu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.