Isco odlučan u namjeri da napusti Madrid: 2 velikana odmah stala u red, ali problem pravi plata

Isco je već 8 godina u Kraljevskom klubu i ovo ljeto je spreman da krene dalje kako bi oživio svoju karijeru.


U klub je stigao kao veliko pojačanje 2013. godine iz redova Malage za cifru od 30 miliona eura i jedno vrijeme je bio veoma bitan igrač za klub.

Španac se nalazi u drugom planu u klubu, a najveći razlog tome jeste što prednost u veznom redu imaju Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro i Fede Valverde. Prema navodima ABC-a, Isco neće produžiti ugovor sa Realom koji ističe 2022. godine i ovo ljeto mu je vjerovatno i zadnje u Realu.



Zainteresovanih klubova svakako ima, ali veliki problem pravi njegova velika plata od 13 miliona eura koliko trenutno zarađuje 29-godišnjak. Arsenal i Milan su najzainteresovaniji klubovi, a ukoliko Isco misli da potpiše za jedan od ova dva kluba moraće da svoje zahtjeve malo spusti. 

Real za transfer Španca traži 20 miliona eura, a 2 velikana taj iznos su spremni platiti samo i dalje ostaje ta njegova plata sporna. Isco želi potpisati još jedan dobar ugovor i pokazati da zaista vrijedi i da ima šta da pokaže.



Milanu je pod hitno potreban veznjak jer je odlaskom Hakana Calhanoglua ostala velika praznina u veznom redu, a situacija sa Arsenalom je slična. Nakon odlaska Mesuta Ozila klub nikako da pronađe pravo rješenje u veznom redu. Bio je Martin Odegaard, ali kao pozajmljen igrač Real Madrida i sada se vratio nazad u klub, a Arteta smatra da bi Isco bio idealno rješenje.

Real je svjestan njegove visoke plate i oni su spremni da ga se odreknu kako bi rasteretili koliko toliko budžet.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.