Popularni Gabigol na pragu povratka u Europu: Velikan Premier lige želi Brazilca u špicu

Gabriel Barbosa poznat pod nadimkom Gabigol je imao jednu epizodu u Europi, ali se nije proslavio i ubrzo se vratio u rodni Brazil.


Sad već davne 2016. godine je iz Santosa otišao u Inter u transferu teškom 29 miliona eura, ali se nije opravdao očekivanja.

Lutao je po Europi, poslan je u Benficu na pozajmicu, a nakon samo godine dana se vraća u Santos opet kao pozajmljen igrač. I tamo je proveo godinu dana da bi kasnije opet kao pozajmljen igrač otišao u Flamengo koji ga je kasnije i otkupio za cifru od oko 18 miliona eura gdje i danas igra. Međutim, nakon 2 sjajne sezone mogao bi ovoga ljeta spakovati kofere i vratiti se u Europu, tačnije na ostrvu u najjaču ligu na planeti.



Prema informacijama Todo Fichajesua, West Ham je klub koji je zainteresovan za usluge popularnog Gabigola. Moyes je prvo želio Martina Braithwaitea, ali zbog određenih komplikacija u realizaciji transfera odlučan je pokušati sa reprezentativcem Brazila. Flamengo je spreman pustiti sjajnog napadača za cifru od oko 30 miliona eura i veoma je blizu povratak na velika vrata Gabigola.

24-godišnji Barbosa je u Europi odigrao samo 15 utakmica i pri tome postigao samo 2 gola, da li će druga sreća biti bolja ostaje nam da sačekamo i vidimo.

West Ham je spreman dovesti sjajnog napadača i ostvariti još bolji rezultat nego minule sezone kada su završili kao šesti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.