Raiola pomaže Atleticu da dođu do novog pojačanja: Stub odbrane Intera velika želja Simeonea

Atletico Madrid nakon što je osvojio La Ligu minule sezone ovo ljeto misli svoj tim još dodatno nadograditi kako bi odbranio titulu i napravio značajan rezultat u Ligi prvaka.



Diego Simeone je već polako krenuo da sklapa kockice i u klub je stigla velika želja, a radi se o Rodrigo de Paulu. 

Napadač i defanzivac su potrebni Atleticu kako bi se kockice složile i kako bi Simeone imao na raspolaganju jedan zaista perspektivan tim pred nadolazeću sezonu. Uveliko su u potrazi za napadačem, ali dok se traži napadač pozicija defanzivca je pikirana.



Simeone je zainteresovan da dovede štopera Intera, a radi se o 29-godišnjeg Stefan de Vrija. Holanđanin je stub odbrane osvajača Serije A i jedan od zaslužnijih igrača što je upravo titula završila u vitrinama Intera. Inzaghi ga ima u planovima za narednu sezonu, jer ko bi se rješio jednog od najvažnih igrača u fazi odbrane, ali zbog teške ekonomske situacije u klubu ipak se možda desi da napusti klub. 

Inter navodno već zna namjere Atletica i nije isključeno da na adresu kluba u narednim danima stigne primamljiva ponuda. De Vrij ima 2 godine ugovora sa Nerazzurrima i novac koji bi morao klub iz Madrida da izdvoji jeste oko 50 miliona eura.



Ta cifra je malo prevelika Atletico Madrid, ali se nadaju nekim prodajama svojih igrača da bi prikupili novčana sredstva i da bi taj novac u konačnici usmjerili na potpisivanje sjajnog štopera. U cijelu priču se uključuje i njegov agent kontraverzni Mino Raiola koji naginje na stranu da Inter pristane i na nižu cijenu samo kako bi ga prodali. 

U današnje vrijeme transfera teško da može nešto realizovati, a da svoje prste ne umješa Raiola. De Vrij je dugo želio spakovati kofere i napustiti Inter, a možda je baš ovo ljeto pravo vrijeme za to.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.