Arsenal se ne šali: Arteta dogovorio lične uslove, a uprava 70 miliona za zvijezdu Leicestera

Arsenal je izgleda odlučan u namjeri da napravi tim što bolji tim kako im se minula sezona više nikad ne bi ponovila.


Arteta polako sklapa kockice i pravi jedan perspektivan tim koji će odmah u prvoj sezoni napraviti značajan rezultat. 

Prvo su prije par dana prema navodima ostrvskih medija uspijeli završiti posao oko sjajnog defanzivca Brightona Ben Whitea. 23-godišnji Englez će po svemu sudeći ovo ljeto stići na Emirates i Arteta želi da upravo on bude vođa i stub odbrane što je falilo minule sezone timu.



Sada su Edu i Arteta navodno završili još jedan transfer. Naime, dogovorili su lične uslove sa sjajnim veznjakom Leicestera, Jamesom Meddisonom. Ostalo je još da se klubovi dogovore oko obeštećenja, a prema raznim izvorima sa ostrva on bi u London mogao završiti za oko 70 miliona eura.

Arsenalu je prijeko potreban jedan sjajan veznjak koji može nositi sredinu terena Topnika. Na listi potencijalnih veznjaka su se još nalazili i Manuel Locatelli i Houssema Aouar, ali za sada su izgleda najbliži potpisu sjajnog Maddisona.



24-godišnji Englez je provjeren i dokazan igrač u Premier ligi i sigurno će imati šta da pokaže u Arsenalu. Legenda Leicestera, Evertona i Barcelona Gary Lineker je nedavno savjetovao Arsenal da ne odustaju od sjajnog Maddisona i da im takav kalibar igrača potreban ukoliko misle da naprave neki rezultat. Arteta je izgleda poslušao savjet i svim silama krenuo po veznjaka. 

Maddison je u minuloj sezoni postigao 11 golova, a čak 10 puta bio asistent na 42 utakmice koliko je odigrao u svim takmičenjima za Leicester.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.