Veoma loša sezona Braithwaiteu ipak donosi zanimljiv transfer: Nova destinacija Danca jeste Premier liga

Martin Braithwaite je na Nou Camp stigao kao zamjena za Luis Suareza, ali nije opravdao ukazano povjerenje i bio je veliki promašaj kluba.


On je iz Leganesa stigao u Katalonskog giganta za 18 miliona eura, ali se nije nikako uklopio u planove Ronalda Koemana.

Prema navodima TodoFichajesa, Braithwaite bi ovo ljeto mogao da napusti Barcelonu, ali i La Ligu uopšte. Prema istom izvoru za njegove usluge i pored loše sezone je zaintersovan jedan Premier ligaš. Naime, riječ je o Brightonu koji će prodajom Ben Whitea Arsenalu zaraditi značajna finansijska sredstva, a spominje se cifra od čak 58 miliona eura i sa tim novcem bi ovo ljeto mogli napraviti jedan zaista zanimljiv tim za narednu sezonu.



Navodno je Brighton već kontaktirao Barcelonu i u odmaklim su pregovorima. Za usluge Danca Brighton bi morao da izdvoji oko 12 miliona eura. 30-godišnji napadač je pružao solidne partije na Europskom prvenstvu što je sigurno upravi Brightona zapalo za oko. Barcelonu je prijeko potreban novac i njegova prodaja im ne donosi veliki novac, ali za klub i 12 miliona u ovom trenutku je dosta.

Dovođenje Braithwaitea u Barcelonu se nakon godine i pol dana pokazalo kao velika ekonomska katastrofa, ali i u igračkom smislu veoma loše partije je pružao.

Za tim sa Nou Campa je odigrao 53 utakmice u svim takmičenjima i postigao skromnih 8 golova i 4 puta bio asistent.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.