Arsenal odriješio kesu: Sjajni defanzivac umjesto u Everton na kraju ipak dolazi kod Artete

Arsenal je klub koji je ovo ljeto povezan sa skoro svakim igračem na transfer tržištu, ali za sada u klub niko ne stiže nego ga samo napuštaju.


Arteta želi da ovo ljeto pokuša napraviti tim koji će se boriti za sami vrh Premier lige što će biti veoma teško. 

Svjestan je pozicija koje treba nadograditi, ali problem pravi što njegov klub nakon 26 godina neće igrati niti u jednom europskom takmičenju. Svaki igrač koji dolazi u klub, dolazi u njega sa nekim amicijama da se pokaže na Euro sceni, a sa Arsenalom to neće biti slučaj.



Međutim, Arteta je sjajan pregovarač i on je spreman ipak da klub vrati na stare staze slave, a prema mnogima ovo mu je posljednja šansa. Svi su mislili da je će ostati bez sjajnog pojačanja u defanzivi i bio je veoma blizu da ostane, ali izgleda da su se sada stvari malo promjenile. 

Naime, radi se o defanzivcu Brightona, Ben Whiteu, koji je bi bio nadomak Arsenala, ali onda se u cijelu priču uključio Everton i Rafa Benitez. Klub iz Liverpoola je posala bolju ponudu u Brighton i svi su misli da je posao oko defanzhivca gotov i da će on završiti na Goodison Parku.



Međutim, tako iz Londona nisu mislili nego je klub napokon odriješio kesu i u Brighton poslao ponudu koja je bolja i koja se ne odbija. Navodno se radi o cifri od 58 miliona eura za sjajnog 23-godišnjeg Engleza. Ostalo je još da se završe neki detalji u ugovoru i da igrač prođe liječničke preglede.

Arsenal sa Whiteom dobija jednu novu dimenziju u odbrani oko koga bi se mogla graditi cijela ekipa.

Sa njim Arteta je miran nekoliko godina što se tiče zadnje linije, samo je potrebno da mu pronađe pravog partnera sa kojim će dominirati Premier ligom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.