Juve pronašao idealno pojačanje za povratak na vrh Serije A: Allegri želi zaboravljenog špica Manchestera

Massimiliano Allegri je na klupi Stare dame zamjenio Andrea Pirla i želi odmah u prvoj sezoni klub vrati tamo gdje mu je mjesto, a to je naravno vrh Serije A.


Allegri je prije 2 sezone uspješno vodio Juventus, ali zbog nesuglasica unutar kluba dobio je otkaz i sada se vraća da nastavi gdje je stao.

Andrea Pirlo je dobio otkaz nakon loših rezultata, što u Ligi prvaka gdje je prerano ispao tako i u Seriji A gdje je prekinuo devetogodišnju dominaciju Bianconera. Sada novi-stari trener Allegri želi odmah u prvoj sezoni tim posloži tako da bude konkurentan i u Seriji A i u Ligi prvaka.



On u svojoj glavi već ima neke zamisli kako će tim izgledati i oko koga će se graditi tim. Sada želi svemu tome da pridoda još jednu svoju opsesiju, a to je špic Manchester Cityja, Gabriel Jesus. Sjajni Brazilac je već nekoliko puta bio vrlo blizu odlaska iz Cityja, ali bez uspijeha.

Ipak ove godine bi gotovo sigurno mogao napustiti klub još ukoliko u klub stigne neka od želja Pep Guardiole. Pep je zainteresovan za napadače poput Harry Kanea i Roberta Lewandowskog i ukoliko neko od njih dvojice stigne u klub onda je velika vjerovatnoća da će i on napustiti Etihad.



24-godišnji Jesus ima ugovor na još dvije godine i njegov transfer bi upravu Juventusa koštao nešto malo manje od 50 miliona eura. Allegri smatra da bi upravo Brazilac bio idealan za njegov tim u narednim sezonama i želi svim silama da dodđe do sjajnog napadača. 

Bianconeri još nisu održali niti jedan konkretan sastanak sa upravom Cityja, ali zaintresovanost je velika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.