Abraham napušta Chelsea, ali ne i London: 2 velikana se bore za otpisanog špica Plavaca

Tammy Abraham je igrač kome je Thomas Tuchel jednostavno upropastio karijeru od kako je na klupi zamjenio Lamparda, pa sada mladi Englez želi da napusti Stamford Bridge ovo ljeto.


Sezonu na klupi Plavaca je započeo Frank Lampard koji je vjerovao u Abrahama i pružio mu šansu, ali nakon serije loših rezultata Lampard je u januaru smjenjen i na njegovo mjesto je došao Njemac.

Pod vodstvom Lamparda Abraham je bio jedan od najbolji, ako ne i najbolji, pojedinac Plavaca, a onda dolazi smjena trenera i pad u drugi plan Abrahama. U nekim utakmicama 23-godišnjak se čak nije nalazio ni na klupi za rezervne igrače, a za narednu sezonu je najavljeno već da ga Tuchel neće imati u svojim planovima.



Sada ovo ljeto je spreman da napusti klub kako kako bi oživio opet svoju karijeru. Ponuda svakako neće nedostajati, ali pravo je pitanje koji klub odabrati za nastavak karijere. Abraham ima sve predispozicije da postane jedan od najboljih napadača, samo mu se treba pružiti šansa. 

Abraham je napadač koji ima samopouzdanje i zna se naći uvijek na pravom mjestu, a u stanju je da postigne 20 golova u svakoj sezoni. Prema navodima ostrvskih medija on napušta Chelsea gotovo sigurno ovo ljeto, a velike šanse su da ostane u Londonu. Za njegove usluge su zainteresovani Arsenal i Tottenham.



Dva kluba koja žele da vide sjajnog napadača već ovo ljeto o svom timu. Arteta stvara jedan ambiciozan tim koji bi sa Abrahamom u napadu dobio neku drugu dimenziju igre. Sa druge strane Tottenham cilja Engleza u slučaju da klub napusti Harry Kane koji je željan osvajanja trofeja i najviše se povezuje sa prelaskom u Manchester City. 

Arsenal je spreman da igrača prvo dovede na pozajmicu sa obaveznom kupovinom od čak 50 miliona eura, što za igrača kakav je Abraham je realna cijena.

Pravo je pitanje u kakvom je stanju trenutno Tammy zbog toga što je polusezonu proveo na klupi i jako malo dobijao prilika da igra.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.