Juventus odredio cijenu za defanzivca: 3 velikana Premier lige odmah stala u red za potpis Demirala

Juventus ovo ljeto doživljava jednu pravu rekonstrukciju u klubu počevši od trenera, sportskog direktora pa sve do igračkog kadra.


Klub je napustio Andrea Pirlo, a na njegovo mjesto je imenovan novi-stari trener Massimilioano Allegri, dok je klub takođe napustio dugogodišnji sportski direktor Fabio Paratici.

Paratici nije dugo tragao za novim poslom i već je imenovan na istu poziciju u Tottenhamu. Na red dolazi i igrački kadar koji će pretrpiti velike promjene. Allegri smatra da je njegov prethodnik Pirlo najviše problema imao u veznom redu i on odmah želi da tu poziciju ojača pred početak sezone.



Prvi na radaru jeste sjajni Manuel Locatelli, ali za sada još nema konkretnog napada uprave Juventusa. Italijanski stručnjak na klupi Stare dame smatra da zadnja linija takođe treba da doživi neke promjene. On ima veliko povjerenje u svoje iskusne defanzivce, a ako je vjerovati italijanskim medijima mladi štoper Merih Demiral bi ovo ljeto mogao da promjeni sredinu. 

Visoko ocjenjeni reprezentativac Turske nije u planaovimma Allegrija, jer on ima više povjerenja u Leonardo Bonuccija i Matthijs de Ligta. Velike šanse su da produži ugovor iskusnom Giorgio Chielliniju kome je ugovor istekao, a koji iza sebe ima odlično Europsko prvenstvo. Demiral je već dugo vremena povezivan sa odlaskom iz Torina, a izgleda da je ovo ljeto veoma blizu toga. 



Navodno su Bianconeri odredili i cijenu, a ona iznosi 40 miliona eura. Za 23-godišnjeg Turčina su zainteresovana 3 velikana iz Premier lige, a riječ je o Liverpoolu, Evertonu i Arsenalu. Ako je vjerovati medijima, popularne Karamele su izgleda najbliži potpisu Demirala. Najviše iz razloga što je Liverpool doveo Ibrahima Konatea u zadnju liniju, dok je Arsenal nadomak da potpiše sjajnog Ben Whitea. 

Pa u tim slučajevima nije im potreban još jedan štoper, što će svakako lukavi Rafa Benitez znati da iskoristi i dobije sjajnog defanzivca.

Juventus je spustio cijeu za Demirala koja je ranije iznosila čak 50 miliona eura, sada je cijena malo pristupačnija čime su se velikani odmah uključili u borbu za Demiralov potpis.

Demiral je zajedno sa reprezentacijom Turske podbacio na Europskom prvenstvu, a minule sezone u dresu Bianconera je odigrao svega 24 utakmice u svim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.