Novi slučaj Calhanoglu i Donnarumma u Milanu: Sjajni veznjak zbog povišice završio na transfer listi

Milan se ovo ljeto bori sa velikim problemima što se tiče igračkog kadra, a najviše sa nezahvalnim igračima.


Gianluigi Donnarumma i Hakan Calhanoglu su ovo ljeto napustili Rossonere i to kao slobodni igrači.

Razlozi njihovih odlazaka leže u činjenici da su i jedan i drugi zahtjevali u novim ugovorima izuzetno visoke plate. To uprava nije mogla da ispoštuje u ovome trenutku i njih dvojica su napustila klub. Maldini je jasno dao do znanja da se klub ne može ucjenjivati i da nude igračima onoliko koliko mogu.



Međutim, uprava se susreće sa još jednim, istim, problemom. Naime, sjajni veznjak izgleda nije naučio iz slučaja Donnarumma i Calhanoglu da se veća plata od one koju klub nudi ne smije tražiti. Navodno je Franck Kessie tražio platu od 6 miliona eura po sezoni što se upravi nije svidjelo i izgleda da su sada spremni da ga se odreknu.

Pregovori dvije strane su prekinuti, a Maldini je sada spreman da sasluša sve ponude koje stignu za reprezentativca Obale Bjelokosti. 

Njemu ugovor ističe 2022. godine i stada je prava prilika da ga prodaju ukoliko misle da nešto zarade, a već postoji interesovanje nekoliko klubova za Kessiea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.