United želi još jači vezni red: Solskjaer idealnog pronašao u Tottenhamu za svega 30 miliona eura

Manchester sezonu je završio na drugom mjestu Premier lige i Solskjaer želi da nadogradi svoj tim za sledeću sezonu kako bi bili konkurentniji svom gradskom rivalu.


Pominju se velika imena poput Sancha, Grealisha, Kanea i pravo je pitanje da li će uspijeti Solskjaer dovesti nekoga od njih.

Norvežanin želi ovoga ljeta dovesti trojicu igrača, a poziciju štopera smatra kao glavni prioritet, takođe želi ojačati svoj vezni red. Prema pisanjima The Expressa, United kao idealnog u veznom redu je pronašao u igraču Tottenhama, Harry Winksu.



Englez iza sebe ima veoma tešku sezonu u Spursima, pao je u nemilost trenera Josea Mourinha. Potpisivanjem Pierre-Emilea Hojbjerga prošlog ljeta imao je veoma malo prostora za igru.Winks je prošle sezone započeo utakmicu samo 9 puta. 

Kod Mourinha je počeo 7 puta samo, kasnije je Mourinho dobio otkaz a na klupi ga je zamjenio Ryan Mason koji je još 2 puta stavio Winksa u prvih jedanaest. Iako su ostali bez trenera, jer je Mason samo privremen na toj poziciji, Tottenham je spreman salušati ponude za 25-godišnjeg Winksa. 



Prema istom izvoru, ponuda od 30 miliona bi mogla biti dovoljna da Spursi prodaju svog veznjaka. United, Winksa vidi kao idealnu alternativu ukoliko ne uspiju potpisati veznjaka Aston Ville Jacka Grealisha koji je daleko skuplji od Winksa.

Navijače Uniteda bi sigurno više obradovao dolazak Winksovog imenjaka Harry Kanea, ali sačekajmo početak transfer pijace i da vidimo šta će se desiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.