Ancelotti kvari posao Juventusu: Veznjak koji je bio na pragu Torina sada bi mogao put Madrida

Prije nekoliko dana Carlo Ancelotti je imenovan za novog trenera Real Madrida, a to će mu biti drugi mandat u "Kraljevskom" klub.


On je klub iz glavnog grada Španije vodio od 2013. do 2015. godine sa dosta uspijeha, a sada ima priliku da to opet učini. 

Na mjestu trenera je zamjenio Zinedine Zidanea koji se rastao sa Realom. Italijan već užurbano radi na novim pojačanjima, a izgleda da je jedno već pronašao. Prema navodima italijanskih medija, Ancelotti želi da preotme Juventusu igrača Sassuola.



Riječ je o veznjaku Manuel Locatelliju koji je bio prva želja novog trenera Juventusa, Massimiliano Allegrija. Međutim sada će imati konkurenciju u Realu koji Locatellija silno želi u svojim redovima već ovo ljeto. 

23-godišnji Locatelli je u Sassuolo došao iz Milana za cijenu od oko 13 miliona eura, a sada bi ga Sassuolo mogao prodati za oko 30 miliona eura što bi se činio kao vrlo dobar posao. Italijanski reprezentativac iza sebe ima odličnu sezonu što ga je i preporučilo velikanima.



Ancelotti veoma cijeni Locatellija i nije ni čudno što želi prije Juventusa da završi posao sa sjajnim veznjakom. Međutim prema navodima CalcioMercata, veznjak Sassuola bi radije da ostane u Italiji, a sa tim odma Juventus je u velikoj prednosti da ga dovede. 

Ostaje da sačekamo šta će se dešavati na transfer pijaci u narednom periodu i da li će sjajni veznjak napustiti Sassuolo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.