Ramsey u zanimljivom transferu se vraća kući: Allegri ga otpisao i za njega želi sjajnog beka

Massimiliano Allegri samo što je sjeo na vruću stolicu Juventusa odmah se uhvatio posla i traži nova pojačanja za sledeću sezonu.


On je na klupi zamjenio Andrea Pirla koji je nakon 9 uzastopnih titula Serije A ostao bez pehara, što nije zadovoljilo upravu i dali su mu otkaz. 

Prve želje Allegrija su Manuel Locatelli i Gianluigi Donnarumma koje želi da ima na raspolaganju za sledeću sezonu, ali sada želi jednog igrača da se riješi. U pitanju je Aaron Ramsey za čije usluge je zainteresovan njegov bivši klub Arsenal.



Klubovi su navodno započeli razgovore o realizaciji transfera, ali popularni "Topnici" su umjesto novca spremni su put Torina poslati sjajnog španskog defanzivca Hectora Bellerina. 26-godišnji desni bek je i ranije bio povezivan sa Juventusom, ali do realizacije transfera nije došlo. 

30-godišnji Ramsey 2019. godine stigao u Torinu kao slobodan igrač, ali se nije previše proslavio i njegove igre su za navijače Juventusa pravo razočarenje. Velšanin je za Juve odigrao ukupno 65 utakmica i postigao samo 6 golova, ali se može pohvaliti osvojenim Scudettom 2020. godine.



On je skoro svoju cijelu karijeru proveo u Arsenalu, tačnije od 2008. do 2019. godine, i za to vrijeme skupio 369 utakmica za "Topnike". Sa druge strane Bellerin je već 10 godina u londonskom klubu, gdje je do sada odigrao 239 utakmica i čini se da je vrijeme za rastanak. 

Zanimljivo je da je Bellerin karijeru počeo u Barcinoj školi La Masiji, a od 2011. godine je u Engleskoj gdje je na kraju i počeo profesionalnu karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.