Agnelli na oproštaju od sportskog direktora otvorio dušu: Jedino se kajem što nismo doveli Holanđanina

Juventus je održao konferenciju za novinare gdje su se obratili prvi čovjek kluba Andrea Agnelli i dojučerašnji sportski direktor Fabio Paratici.


Agnelli je na početku pres konferencije prije svega zahvalio sad već bivšem treneru Andrea Pirlu, čiju sezonu nije označio kao neuspješnu. 

Zatim je i poželio dobrodošlicu novo treneru Massimilijanu Allegriju koji će klub predvoditi u narednom periodu. Da bi se na kraju i oprostio od Paraticija i prisjetio se svih 11 godina uspomena i saradnje sa njim, istakavši na šta je ponosan i zbog čega se kaje.




"Spomenuću trojicu igrača zbog kojih sam najponosniji, a to su: Cristiano Ronaldo, Paolo Dybala i Carlos Tevez. Jedino čega se kajem jeste što nismo doveli Robin van Persija", rekao je Agnelli. Zatim se dotakao neizostavne teme Super Lige gdje je on bio među glavnim zagovornicima osnivanja. 

"Godinama pokušavam da promjenim europska takmičenja iznutra, jer su znaci krize bili prisutni i prije pandemije. Sistem koncentriše moć na monopolu. Superliga nije bila puč, već očajnički uzvik alarma za sistem koji je išao na nesolventnost", dodaje prvi čovjek Juventusa.




Za kraj se Paratici obratio javnosti i zahvalio Agnelliju na lijep riječima osjećajući čast i privilegiju što može da se obrati ljudima koji su mu bliski. "Vila je velika sreća otići u Juventus, na čemu ću biti veoma zahvalan. Osjećam se kao bolji profesionalac zbog svega što sam ovde proživo", rekao je Paratići i dodaje:

"Kada se dobra priča završi, tu nema više žaljenja. Juve te čini boljim, srećan sam, ponosan i zadovoljan zbog ovoga", bio je jasan odlazeći direktor dodavši da će mu najviše ostati u sjećanju gol Marca Borriella u Ceseni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.