Prošle sezone Ancelotti je odbio Barceloninh 90 miliona - A danas ga želi u Realu za manje novca

Sezone su završene u većini europskih liga, a sada klubovi razmišljaju o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu.


Real Madrid očekuju velike promjene ovo ljeto, a promjenu koju su već učinili jeste angažovanje novog trenera Carla Ancelottija. 

Italijan je napustio klupu Evertona, a u Reala će zamjeniti Zinedine Zidanea koji je napustio klub. To je samo početak promjena u "Kraljevskom" klubu. Ancelotti nije praktično ni sjeo na klupu, a već planira o velikim transferima na ljeto.



Prema navodima Footbal Insidera, Ancelotti želi baš iz bivšeg kluba Evertona da se pojača svoj tim. Navodno je riječ o krilnom napadaču popularnih "Karamela" Richarlisonu. Ancelotti, reprezentativca Brazila smatra jedinim igračem Evertona koji je sposoban igrati za velikana kakav je Real Madrid. 

Prema istom izvoru Everton je navodno spreman saslušati sve ponude i ukoliko neka bude odgovarajuća za obje strane do transfera bi moglo i doći. Everton će ove sezone imati dosta sredstva da ponovo troše, ali zbog ograničenja finansijskog fair-playa UEFE prvo će morati nešto da prodaju prije nego se odluče da krenu u kupovini.



I baš možda iz tog razloga 24-godišnji Richarlison ovo ljeto napusti Goodison Park. Prošle sezone Everton je odbio ponudu tešku 90 miliona eura za jednog od najbojih igrača. Brazilac je ove sezone na 34 utakmice postigao skromnih 7 golova, ali i pored toga Ancelotti vjeruje u njega. 

Njegova trenutna vrijednost na Transfermarktu iznosi 60 miliona eura, što Realu ne bi trebalo predstavljati problem.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.