Sjećate se Coste: Napustio Atletiko i bio bez kluba 6 mjeseci - Danas pred zanjimljivim transferom

Na lični zahtjev Diega Coste, igrač i klub su u januaru ove godine raskinuli saradnju i on je od tada slobodan igrač.


On se nadao da će se vratiti u Portugal, tačnije u Benficu, koja ga je tražila, ali do tog transfera nije došlo i on je već 6 mjeseci bez kluba. 

Bilo je i priče da će se vratiti kući, u Brazil, ali ni tamo nije uspio pronaći pravi aganžman i cijelu polu sezonu je proveo bez kluba. Kako prenosi španski list AS, 32-godišnji Costa je sada blizu novog veoma zanimljivog aganžmana.



Nakon sjajne karijere u Atletico Madridu i Chelsiju, njegova sledeća destinacija bi mogla biti Super liga Turske. Za njegove usluge je zainteresovan prvak turskog šampionata, Besiktas. Oni su ostali bez fenomenalnog napadača Vincent Aboubakara i žele da za sledeću sezonu nađu adekvatnu zamjenu.

Besiktas je navodno već spremio ugovor, gdje planira Costi da ponudi dvogodišnji ugovor i platu od čak 3 miliona eura po sezonu plus određeni bonusi. Navodno je i veliki rival Galatasaray zainteresovan za Costu i Besiktas želi sve da završi oko transfera Coste prije Galatasarayja. Besiktas, Costi nudi igranje odmah u grupnoj fazi Lige prvaka, dok će se Galatasaray morati boriti kroz kvalifikacije do grupne faze.



Costa je minule sezone odigrao samo 7 utakmica i postigao 2 gola. Korpulentni napadač sigurno još ima šta da pokaže i Super liga Turske se čini kao pravo mjesto za njega. Prema istom izvoru, klub i igrač se imaju dogovoriti samo još oko nekih sitnih detalja, a transfer bi trebao biti i službeno potvrđen u narednim danima.

Podsjetimo se, Besiktas je u veoma dramatičnom finišu sezone uspio osvojiti titulu i to u zadnjem kolu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.