Messi želi i dalje da se pita u klubu - Savjetuje Koemana da dovede njegovog sunarodnika iz Argentine

Lionel Messi je veliki problem u klubu sa Nou Campa, njemu ugovor ističe ovo ljeto i još nije poznato da li će produžiti novi.


On je prošlo ljeto bio nadomak napuštanja kluba, ali su ga čelni ljudi uspijeli nagovoriti da ostane još jednu sezonu i da će napraviti ekipu za visoke ciljeve.

Tako je i bilo, Messi je ostao, a klub je već doveo Sergio Aguera i Erica Garciju iz Manchester Cityja kao slobodne igrače. Klub je pojačao još Emerson Royal koji je iz Betisa stigao u Barcelonu, ali tu nije kraj. Oduvijek se mislilo da Lionel Messi ima neki uticaj kada je riječ o transfer politici Barcelona.



Prema navodima Don Balona, upravo Lionel Messi želi da savjetuje upravu da dovedu još jednog igrača i to po njegovoj želi. Navodno, radi se o njegovom saigraču iz reprezentacije i igraču Stuttgarta, Nicolas Gonzalezu. 

Oni trenutno zajedno igraju na Copa America, gdje su prije par noći igrali protiv Čilea, a meč je završio rezultatom 1:1. Na toj utakmici Messi je dao spekatakularan gol iz slobodnog udarca, a Gonzalez odigrao jednu zaista fenomenalnu utakmicu, što je Messiju dalo za pravo da savjetuje svoj klub da pokušaju dovesti lijevo krilo na Nou Camp.



Izvještaj još navodi, da Gonzalezu nije strano igrati ni na poziciji napadača pa čak ni na desnom krilu. Imati jednog tako svestranog igrača je pun pogodak za svaki klub. Smatra se da bi Gonzalez Katalonski klub mogao koštati oko 25 miliona eura, tako da bi Barcelona ipak to sebi mogla priuštiti, iako su pogođeni velikom finansijskom krizom. 

Za reprezetnativca Argentine su zainteresovani još i Mourinhova Roma i Tottenham, dva kluba koja bi mu sigurno garantovala startnu postavu za razliku od Barcelone. 

Međutim, poziv Messija na Nou Camp bi mogao ipak biti dovoljan da Gonzaleza uvjeri i da se pridruži Messiju i družini.

23-godišnji Gonzalez je minule sezone u Stuttgartu postigao 6 golova i ima 2 asistencije na svega 17 golova u svim takmičenjima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.