Chelsea poslao smiješnu ponudu u Dortmund: Za Haalanda 70 miliona plus jedna od zvijezda tima

Chelsea je pod vodstvom Tuchela pokazao da je klub za velika djela, ali trener Plavaca želi sledeće sezone još jači tim.


Oni su minule sezone završili na četvrtom mjestu Premier lige i osvojili Ligu prvaka, što je veoma obradovalo prvog čovjeka kluba Romana Abramovicha. 

Abramovich je kao nagradu za osvojenu Ligu prvaka, Tuchelu dao novi bolji ugovor koji je Njemac rado prihvati. Rus je spreman i da ispuni želje treneru u vidu novih igrača koje on želi u klubu za narednu sezonu da se pokuša osvojiti Premier liga i odbraniti pehar u Ligi prvaka.



Navodno, Tuchel želi novog napadača jer je trenutnim stanjem u napadu razočaran. Prva meta mu je svakako Erlig Haaland, fenomenalni 20-godišnjak koji je očarao cijelu planetu svojim partijama u Borussiji Dortmund. 

Uprava Dortmunda je jasna po pitanju njegove prodaje, oni žele da on ostaje još jednu sezonu i onda tek će razmisliti o njegovoj prodaji. Tuchela nije briga za to i prema navodima turskog novinara Ekrem Konura, Plavci su već poslali jednu zvaničnu ponudu, koja se može smatrati smiješnom.



Navodno su ponudili 70 miliona eura plus Tammy Abrahama za strijelca 41 gola i 12 asistencija na 41 utakmici. Uprava Dortmunda je rekla da će ovo ljeto razmišljati o prodaji samo ukoliko stigne neka baš visoka ponuda za njihovog napadača, a smatra se cifra od oko 160 miliona eura. 

Pravo je pitanje šta je uprava sa Stamford Bridgea pokušala sa ovom veoma niskom ponudom koju je poslala na adresu Dortmunda. 

Cheslea sa Haalandom ako ga dovedu, sledeće sezone važiti za najvećeg favorita za osvajanje Lige prvaka i Premier lige.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.