4 giganta žele Neuhausa: Nadolazeća zvijezda svjetskog fudbala na slatkim mukama

Florian Neuhaus jedan je od najboljih veznih igrača Bundeslige, a trenutno nastupa za Borussiju Monchengladbacha.


24-godišnji Neuhaus je član Borussije od 2017. godine kada je u klub stigao iz Munchen 1860, kao slobodan igrač. 

Zadnjih nekoliko sezona Neuhaus izrastao je u najboljeg igrača Borussije, čime je skrenuo pažnju velikana na sebe. On se trenutno se nalazi na Europskom prvenstvu sa reprezentacijom Njemačke gdje je dobio poziv selektora Joachima Lowa. Dobrim partijama Njemac bi mogao dodatno da skrene pažnju na sebe. Prema navodima inostranih medija, veliko interesovanje vlada za sjajnog veznjaka.



Prema navodima Diario AS-a, jedan od zainteresovanih klubova je Liverpool, jer Jurgen Klopp nastoji da pronađe dostojnu zamjenu za već bivšeg veznjaka Wijnalduma, koji je kao slobodan igrač potpisao ugovor sa PSG-om.

Nije samo velikan iz Premier lige zainteresovan za usluge Njemca, za njega su još zainteresovani velikani poput Bayern Munchena, Juventusa i Manchester Cityja. Nakon što je Monchengladbach ispustio priliku da se nađe u nekom od europskih takmičenju, gotovo je sigurno da će Neuhaus napustiti Borussia-Park već ovo ljeto.



Bayern je klub poznat po tome da kupuje najbolje igrače u Bundesligi, kako bi konkurentne klubove oslabio i imao lagan put da osvaja sve trofeje u Njemačkoj. Hasan Salihamidžić je čovej koji radi taj posao i spreman je na sve načine da pokuša dovesti fenomenalnog veznjaka na Alianz Arenu. 

Situacija kod Juventusa je jasna, Allegri je postavljen za novog trenera i on je uvidio šta je nedostajalo Pirlu i to želi čim prije da ispravi. On je navodno ocijenio da je vezni red bio najlošija karika Bianconera i odmah je krenuo u ojačavanju veznog reda.



Allegri pored Neuhausa, želi u Juventus da dovede i Manuel Locatellija, jer smatra da je idealno pojačanje u veznom redu. Dok Guardiola želi da pronađe idealnog nasljednika za već vremešnog Fernandinha, a ni budućnost Ilkay Gundogana na Etihadu nije baš najjasnija. Pa je trener Cityja u Neuhausu pronašao to gidealnog za njegov vezni red.

Neuhaus se procjenjuje na oko 40 miliona eura, što za spomenute velikane ne bi trebao da prestavlja neki veliki problem.

Njemac je ove sezone za Monchengladbah postigao 8 golova i imao isto toliko asistencija na 45 utakmica koliko je odigrao u svim takmičenjima, a pred njim je teška odluka gdje nastaviti karijeru.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.